Brzi doručak od lisnatog testa: Ukusni pica mafini
Gotovi sastojci spremni za rernu
Ako ne volite da se zadržavate predugo u kuhinji tokom ovih letnjih dana, imamo super recept za vaš doručak, od gotovih stastojaka koje treba samo poslagati - i spremni su za rernu.
U pitanju su pica mafini od lisnatog testa.
Nema puno nepoznanica u ovom receptu - potrebni su vam kalupi za mafine, lisnato testo i sastojci za picu. Ono što će da vas iznenadi je vrhunski ukus.
Sastojci:
- 500 g lisnato testo
- 200 g suvog vrata (ili šunke)
- 2 komada paradajza
- 150 g kačkavalja
- origano ili bosiljak prema ukusu
Priprema
Kupovno lisnato testo ravijte i polako isecite na 12 kvadrata.
Podmažite malo sa uljem kalup za mafine i u svaki raširite po jedan isečeni kvadrat testa. Prstima oblikujte ivice.
Pospite prvo sitno naseckani suvi vrat ili šunku.
Zatim sameljite i ocedite pradajz dok ne dobijete gusti pelat i stavite po jednu do dve kašike u svaku "čašicu".
Potom pospite sa origanom ili bosiljkom prema ukusu i, kao završnica, odozgo stavite kačkavalj iseckan na kockice.
Pecite u dobro zagrejanoj rerni sve dok pica mafini ne porumene.
Kada se ohlade, izvadite iz kalupa i poslužite.
(Ona.rs9