Dajem vam ideju za pitu sa tikvicama i šargarepom: Lako se priprema, a dugo se u njoj uživa
Za 20 minuta zablistaće na vašoj trpezi
Tikvice i dalje dominiraju kao trenutno omiljena namirnica, sa kojom se može mnogo eksperimentisati. Međutim, kako sam obožavalac onih čuvenih recepata za palačinke od tikvica, probala sam da potražim dobru alternativu, kada mi se ne stoji do vruće ringle.
Ovaj recept za pitu sa tikvicama i šargarepom je sjajna i još zdravija opcija od prženja palačinki, a priprema se veoma brzo i lako.
Sastojci za pitu sa tikvicama i šargarepom:
- 3-4 tikvice
- 5 šargarepa
- 2 jajeta
- 100 g brašna
- 250 g narendanog kačkavalja
- 200 g sira, izmrvljenog
- biber i so
Priprema pite sa tikvicama i šargarepom:
Tikvice properite i narendajte krupnije sa sve korom, pa ubacite u činiju. Posolite i ostavite da odstoje barem deset minuta.
U drugu činiju narendajte šargarepe.
Pomešajte sve u jednu činiju sa izmrvljenim sirom, razbijte jaja i dodajte brašno, postepeno.
Posolite i pobiberite.
U vatrostalnu činiju, podmazanu sa malo ulja, sipajte smesu i poravnajte.
Stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta.
Pred kraj pečenja pospite kačkavalj preko i sačekajte da se otopi, pre nego što izvadite pitu.
Prijatno!
(Ona.rs)