Prženice punjene slaninicom i kačkavaljem: Zanimljiv doručak i laka priprema
Sočne i drugačije od onih na kakve ste navikli
Prženice su uvek dobra ideja, kada želite da započnete dan ukusnim i jednostavnim doručkom.
Ali i sa njima imate "kulinarsku dozvolu" da se poigrate i napravite ih na zanimljiviji način. Ovoga puta, predstavljamo vam recept za prženice punjene slaninicom, koje su mekane i zanimljivije od sasvim običnih.
Sastojci za prženice punjene slaninicom:
- hleb isečen na deblje kriške
- 2 jajeta
- ulje
- so
- narendani kačkavalj
- naseckana slanina na kockice
Prirpema prženica punjene slaninicom:
Isecite hleb na deblje parčiće.
Slaninu iseckajte na kockice ili šunku po izboru, pa propržite.
Udubite sredinu jedne kriške kašikom, pa popunite prženom slaninom i narendanim kačkavaljem. Preklopite drugom kriškom i blago pritisnite krajeve kriški jednu za drugu.
U istom tiganju ćete propržiti hleb, pa slobodno sačuvajte ulje.
Umutite jaja i dodajte vrlo malo mleka. Posolite.
Propržite na blagoj vatri.
Ako želite još zanimljivije punjenje, možete isprobati kombinacije poput maslina sa kukuruzom i tunjevinom ili po sopstvenom, kreativnom izboru.
Prijatno!
(Ona.rs)