Recept za šarenu salatu: Tegla koja se sprema sada, a krasi zimsku trpezu

O. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Bogatstvo ukusa na jednom mestu

Foto: Shutterstock

Sezona raznovrsnog voća i povrća pravo je vreme kada treba da počnete da mislite na pripremu zimnice. I baš kada se pomenu razbojnost i zimnica, tu je i šarena salata. Recepta za šarenu salatu je mnogo, a mi vam predstavljamo jedan koji će bez sumnje biti pravi dar prirode na vašoj trpezi.

Sastojci: 

  • 1 glavica kupusa
  • 1 kg paprika
  • 500 g šargarepe
  • 500 g zelenog paradajza

Potrebno je: 

Iseckajte sitno kupus, papriku očistite, pa je isecite na tračice.

Očišćenu šargarepu izrendajte na krupnije rende, a paradajz isecite na tanke kriške.

Sve izmešajte i osolite, pa ostavite da odstoji jedan sat.

Smesu sipajte u sterilisane tegle tako da je dovoljno zbijete da što više stane i pelijte vodom koja se iscedila iz povrća.

Zatvorite tegle i pasterizujte ih - stavite ih u lonac obložen krpom i naspite vodom do poklopca tegli. Stavite na ringlu i pratite, voda ne sme da proključa, smanjite temperaturu pre toga i tako držite 10-ak minuta.

Izvadite tegle, ušuškajte ih u krpe i ostavite da se ohlade.

Prijatno!

(Ona.rs)