Američke palačinke kakve niste probali: Izazov je pojesti samo jednu

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko bi im odoleo...

Foto: Shutterstock

Osim što su neverovatno ukusne, slatke i zasitne, mekane su i teško da može bilo ko da im odoli. Ako svoj stari recept za američke palačinke želite da unapredite, evo odlične ideje.

Sastojci za palačinke:

  • 1/2 šolje brašna od celog zrna pšenice
  • 1 jabuka (skuvana i izmiksana u pire)
  • 1 veće jaje
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1/2 male kašike sode bikorabone
  • prstohvat mlevenog muskatnog oraščića
  • prstohvat soli
  • 1 šolja mleka / sojinog mleka
  • 2 kašike meda
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • seckana jabuka za preliv
  • mleveni cimet za posipanje
  • ulje

Priprema palačinki:

U većoj posudi pomešajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, so i muskatni oraščić. Posebno umutite jaje i dodajte u posudu sa suvim sastojcima. Izmešajte pa dodajte mleko, med, ekstrakt vanile i pire od jabuka. Sjedinite sve sastojke i pecite ih na blago ugrejanom ulju.

Budući da će smesa da bude malo gušća, ako imate veći tiganj možete peći i do tri palačinke odjednom. Kada primetite da se na ivicama palačinki pojavljuju mehurići, to je znak da je okrenete na drugu stranu.

Uživajte u zdravoj letnjoj poslastici, punoj zdravih sastojaka!

Prijatno!

(Ona.rs)