Lagani ručak sa daškom Mediterana: Od omiljene italijanske salate do sasvim novog recepta
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Neodoljivo sočna!
Foto: Shutterstock
Volite najpoznatiju italijansku salatu? Zavolećete i ovo jelo!
Sastojci za kapreze piletinu:
- 4 pileća bela mesa bez kosti
- teglica pesto sosa
- 180 grama sveže mocarele, isečene na 12 kolutova
- 4 paradajza, isečena na kolutove
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- 2 kašike balzamiko sirćeta
- bosiljak, iseckan
Priprema kapreze piletine:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.
Belo meso stavite u pleh, stavite po jednu kašiku pesto sosa na svaki komad i utrljajte. Odozgo stavite mocarelu i kolutove paradajza, zalijte maslinovim uljem i dodajte soli i bibera po ukusu.
Prijatno!
(Ona.rs)