Lagani ručak sa daškom Mediterana: Od omiljene italijanske salate do sasvim novog recepta

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Neodoljivo sočna!

Foto: Shutterstock

Volite najpoznatiju italijansku salatu? Zavolećete i ovo jelo!

Sastojci za kapreze piletinu:

  • 4 pileća bela mesa bez kosti
  • teglica pesto sosa
  • 180 grama sveže mocarele, isečene na 12 kolutova
  • 4 paradajza, isečena na kolutove
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so
  • biber
  • 2 kašike balzamiko sirćeta
  • bosiljak, iseckan

Priprema kapreze piletine:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.

Belo meso stavite u pleh, stavite po jednu kašiku pesto sosa na svaki komad i utrljajte. Odozgo stavite mocarelu i kolutove paradajza, zalijte maslinovim uljem i dodajte soli i bibera po ukusu.

Prijatno!

(Ona.rs)