Julia nam je otkrila najbolji recept za tortu sa malinama i piškotama: Brzo se pravi, a preukusna je

M. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Kremasti fil kom ne možete odoleti

Foto: Shutterstock

Julia Radojević je ljubiteljka slatkog i svoj talenat za pripremu deserta koristi maksimalno, deleći zanimljive recepte na svojim društvenim mrežama.

"Svet se deli na ljude koji vole čokoladne i one koji vole voćne torte", kaže se, a kako je jedan od najomiljenijih ukusa u voćnim kolačima malina, svi su u potrazi za desertom koji će ih najviše istaći.

Julia je na svom profilu podelila sa svima nama recept za tortu sa piškotama i malinama, a malo je reći da ovaj kremasti slatkiš izgleda kao iz snova.

Evo recepta da i vi napravite Julijin specijalitet.

Sastojci za tortu sa malinama i piškotama:

  • oko 300 g piškota (3 pakovanja od 1 reda)
  • mleko za umakanje
  • 500 g maskarpone sira
  • 180 g kisele pavlake
  • 200 ml slatke pavlake
  • 120 g prah šećera
  • 300 g malina, koristila sam zaleđene ali mogu i sveže
  • pola kesice želatina (5 g)
  • 2 kašike hladne vode
  • sveže ili liofilizovane maline za ukras

Priprema torte sa malinama i piškotama:

U obruč ili kalup prečnika 20 centimetara poređajte piškote po obodu i dnu koje ste kratko umočili u mleko.

Mikserom u jednoj posudi umutite slatku pavlaku (nemojte premutiti).

U drugoj posudi umutite maskarpone, kiselu pavlaku i prah šećer. Zatim polako spojte sve u jedan fil.

Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da nabubri, nakon toga ga zagrejati samo onoliko da se rastopi i pomešati ga sa filom na sledeći način: u posudi od želatina prvo dodajte kašiku fila i promešajte žicom, zatim spojte sve u jedan fil, tako neće biti grudvica.

Za ređanje na piškote stavite tri-četiri kašike fila, zatim polovinu malina, opet tri-četiri kašike fila i red piškota umočenih u mleko. Zatim opet tri-četiri kašike fila, ostatak malina i na kraju preostali fil.

Tortu odložite u frižider obavezno preko noći, što duže to bolje.

Sutradan skinete obruč, ukrasite po želji i uživate. Ako vam se fil čini da je gust ili ako pravite desert u čaši, onda izostavite želatin i vodu.

Prijatno!

(Ona.rs)