Taljatele sa piletinom i pečurkama u kremastom sosu: Napravite mesta za zvedu trpeze
Recept će zavesti sva vaša čula
Pasta se može pripremiti na toliko načina, da svakog dana možete jesti novu kombinaciju ukusa. Ako vam fali malo inspiracije, onda je recept za ove taljatele sa piletinom i pečurkama i više nego pravi izbor za vas. Spremite se da oduševite goste ovim ručkom.
Sastojci za taljatele sa piletinom i pečurkama:
- 400 g taljatela
- 300 g pilećeg belog mesa
- 450 g pečuraka
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 150 g narendanog kačkavalja
- biber
- vegeta
- so
- parmezan
Priprema taljatela sa piletinom i pečurkama:
Piletinu isecite na kockice, začinite vegetom i promešajte parčiće da bi se sa obe strane začinili.
Crni luk isecite takođe na kockice i izdinstajte.
Ako pečurke nisu očišćene i isečene, onda ih doterajte pre nego što stavite luk da se uprži.
Kada luk postane staklast, ubacite pečurke i piletinu, pa dodajte so, biber i naseckani beli luk.
Taljatele stavite u posoljenu i proključalu vodu da se kuvaju svega oko pet minuta.
Sačuvajte malo vode u kojoj su se taljatele kuvale, pa ih dodajte šerpu ili dubok tiganj u koji ste pržili ostale sastojke. Dolijte malo vode u kojoj se pasta spremala, pa dodajte pavlaku za kuvanje.
Narendani kačkavalj ubacite da se sjedini sa ostalim sastojcima dok mešate. Na tihoj vatri držite još pet minuta, mešajući.
Prijatno!
(Ona.rs)