Taljatele sa piletinom i pečurkama u kremastom sosu: Napravite mesta za zvedu trpeze

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept će zavesti sva vaša čula

Foto: Shutterstock

Pasta se može pripremiti na toliko načina, da svakog dana možete jesti novu kombinaciju ukusa. Ako vam fali malo inspiracije, onda je recept za ove taljatele sa piletinom i pečurkama i više nego pravi izbor za vas. Spremite se da oduševite goste ovim ručkom.

Sastojci za taljatele sa piletinom i pečurkama:

  • 400 g taljatela
  • 300 g pilećeg belog mesa
  • 450 g pečuraka
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 150 g narendanog kačkavalja
  • biber
  • vegeta
  • so
  • parmezan

Priprema taljatela sa piletinom i pečurkama:

Piletinu isecite na kockice, začinite vegetom i promešajte parčiće da bi se sa obe strane začinili.

Crni luk isecite takođe na kockice i izdinstajte.

Ako pečurke nisu očišćene i isečene, onda ih doterajte pre nego što stavite luk da se uprži.

Kada luk postane staklast, ubacite pečurke i piletinu, pa dodajte so, biber i naseckani beli luk.

Taljatele stavite u posoljenu i proključalu vodu da se kuvaju svega oko pet minuta.

Sačuvajte malo vode u kojoj su se taljatele kuvale, pa ih dodajte šerpu ili dubok tiganj u koji ste pržili ostale sastojke. Dolijte malo vode u kojoj se pasta spremala, pa dodajte pavlaku za kuvanje.

Narendani kačkavalj ubacite da se sjedini sa ostalim sastojcima dok mešate. Na tihoj vatri držite još pet minuta, mešajući.

Prijatno!

(Ona.rs)