Terijaki piletina za celu familiju: Sočno i kremasto jelo koje će ispuniti sva vaša očekivanja

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Na ovako pripremljen način, meso će imati poseban šmek

Foto: Shutterstock

Piletina je često prvi izbor kada je reč o mesu i onom najobilnijem obroku. Terijaki piletina je popularno jelo za čiju pripremu nije potrebna posebna veština, jer je recept jako prost.

Sastojci za terijaki piletinu:

  • 650 g piletine
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka

za sos:

  • 1 kašika kukuruznog brašna
  • 100 ml soja sosa
  • malo vode
  • 2 kašike meda
  • 1 kašika vinskog sirćeta
  • 1 čen belog luka
  • susam

Priprema terijaki piletine:

Beli luk sitno iseckajte, pa pomešajte sa svim sastojcima za terijaki sos. Potrudite se da nema grudvica od kukuruznog brašna i da se lepo spojilo sa soja sosom.

Zagrejte ulje u tiganju. Piletinu isecite na željene komade, mada je preporuka da oni budu sitniji. Meso ubacite u tiganj i pržite nekih 10 minuta ili sve dok skroz ne omekša. Dodajte mu posle toga sitno seckan beli luk i po želji može đumbir pa promešajte da se svi ukusi dobro spoje.

Posle toga ubacite terijaki sos i mešajte dok se sve ne zgusne. Po želji, možete dodati bareni brokoli. Na kraju, kada se sve lepo sjedinilo i spremilo, ubacite susam i pržite sve zajedno još nekih 10 minuta.

Ovako spremljenu piletinu možete jesti uz obareni pirinač.

Prijatno!

(Ona.rs)