Najbolji recept za omiljeno letnje jelo: Probajte sataraš, sigurni smo da ćete ga od sada spremati ovako
Svaki ukus je na mestu, a svako može da ga pripremi
Miris sataraša u kući prava je asocijacija na pravi domaći ručak. U različitim delovima Srbije, sataraš dobija i drugačije nazive, poput bećarca. No, neki tvrde da postoji razlika i da su to drugačija jela.
Kako god bilo, ovo jelo nudi kombinaciju ukusa koju svako voli, a pravo vreme je da se prisetite recepta za njega.
Sastojci za sataraš:
- 4-5 paprika babura
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 jajeta
- 3 zrela paradajza
- so, biber, origano
- ulje
Priprema sataraša:
Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri i stavite luk da se prodinsta.
Stavite vodu da se zagreje, u koju ćete dodati kasnije paradajz.
Dok se luk prži, isecite papriku na trake i dodajte u tiganj.
Paradajz stavite u provrelu vodu, pa ga rashladite što hladnijom vodom i onda mu skinite kožicu. Isecite ga na kriške i dodajte u tiganj.
Sve lepo promešajte, pa dinstajte poklopljeno nekih 20 minuta.
Dodajte beli luk i začine, pa promešajte sve zajedno.
Ne preklapajte, već pustite da malo ispari tečnost koju su satojci pustili.
Umutite dva jajeta i dodajte, pa mešajte.
Prijatno!
(Ona.rs)