Najbolji recept za omiljeno letnje jelo: Probajte sataraš, sigurni smo da ćete ga od sada spremati ovako

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Svaki ukus je na mestu, a svako može da ga pripremi

Foto: Shutterstock

Miris sataraša u kući prava je asocijacija na pravi domaći ručak. U različitim delovima Srbije, sataraš dobija i drugačije nazive, poput bećarca. No, neki tvrde da postoji razlika i da su to drugačija jela.

Kako god bilo, ovo jelo nudi kombinaciju ukusa koju svako voli, a pravo vreme je da se prisetite recepta za njega.

Sastojci za sataraš:

  • 4-5 paprika babura
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 jajeta
  • 3 zrela paradajza
  • so, biber, origano
  • ulje

Priprema sataraša:

Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri i stavite luk da se prodinsta.

Stavite vodu da se zagreje, u koju ćete dodati kasnije paradajz.

Dok se luk prži, isecite papriku na trake i dodajte u tiganj.

Paradajz stavite u provrelu vodu, pa ga rashladite što hladnijom vodom i onda mu skinite kožicu. Isecite ga na kriške i dodajte u tiganj.

Sve lepo promešajte, pa dinstajte poklopljeno nekih 20 minuta.

Dodajte beli luk i začine, pa promešajte sve zajedno.

Ne preklapajte, već pustite da malo ispari tečnost koju su satojci pustili.

Umutite dva jajeta i dodajte, pa mešajte.

Prijatno!

(Ona.rs)