Neka se cela ostava crveni: Peglana paprika je uvek poželjna zimnica, a ukus je neponovljiv

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Na vreme se pripremite za predstojeću zimu

Foto: Shutterstock

Misli se već na zimnicu, stigao je septembar pa se razmišlja o stvarima koje bi mogle da popune ostavu u narednih nekoliko meseci. Peglana paprika je uvek dobrodošla, a kada je vidite u tegli, ne možete joj odoleti. Njen recept je jednostavan i lak za pripremu.

Sastojci za peglanu papriku:

  • 5 kg paprika
  • 500 ml sirćeta
  • 2 l vode
  • 200 g soli
  • 200 g šećera

Priprema peglanih paprika:

Preporuka je da pri kupovini birate krupne, crvene paprike. Operite ih i očistite od semenki i ostavite sa strane. Možete ih prepoloviti zarad lakšeg ređanja u tegle, a možete ih i ostaviti u jednom komadu.

U činiju pomešajte sirće, so, vodu i šećer pa prokuvajte i sipajte preko paprike koje su vam u drugoj činiji. Ostavite ih tako sve do sutradan ujutru.

Pripremite što veće tegle i uzimajte paprike, ređajte jednu preko druge, trudeći se da ih što više zbijete i ne ostavljate previše prostora između.

Zatvorite tegle i držite ih na tamnom i hladnom mestu. Kada ih otvorite, držite ih u frižideru.

Po želji, možete dodati i poneki čen belog luka, za bolji ukus.

Prijatno!

(Ona.rs)