Slana torta sa zeljem i kajmakom: Nešto drugačiji doručak

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Slaniš koji će da zadovolji vaša čula

Foto: Shutterstock

Ako tražite ideju za doručak, imamo fenomenalan recept za vas.

Slana torta sa zeljem i kajmakom se sprema jednostavno, a ukus je božanstven.

Potrebno je samo malo veštine i vremena.

Sastojci: 

  • 4 jaja
  • 3 kašike ulja
  • 1/2 kašičice soli
  • 4 kašike brašna
  • 1 veza zelja 
  • 3 kašike kajmaka
  • 1 struka mladog luka
  • 1 pečena paprika
  • 1 kuvano jaje

Priprema:

Penasto umutite jaja i so, pa dodajte ulje, zatim sitno seckano zelje i na kraju brašno.

U kalupu za tortu podelite smesu na tri dela i ispecite tri kore na pek papiru na 180 stepeni oko 15 minuta.

Postavite prvu koru na tacnu, potom premažite tankim slojem kajmaka, stavite malo seckanog mladog luka, seckanu ili iscepkanu papriku, zatim stavite drugu koru, ponovite postupak, stavite i treću koru i nju premažite kajmakom, a zatim preko narendajte kuvana jaja.

Pre služenja secite tortu na tipičan način.

(Ona.rs)