Cezar salata na drugačiji način: Promena jednog sastojka može dati novi šmek omiljenog obroka
Sigurno ste je nebrojeno puta jeli
Cezar salata se odomaćila kod nas pa je osim što je naručujemo u restoranima, često i spremamo u domaćoj radinosti. Iako ima sastojaka koji mogu da utiču na dodatak kilograma, o čemu je pričala i nutricionista, postoje sastojci koji su neizostavni u njenoj pripremi. Međutim, umesto piletine, možete dodati ćuretinu, neće mnogo promeniti ukus, ali će biti nešto drugačija.
Recept za Cezar salatu će vas oduševiti i odmah ćete prionuti na njenu pripremu.
Sastojci za Cezar salatu:
- 450 g ćurećeg mesa
- 2 čena belog luka
- so
- biber
- 2 kriške tost hleba
- nekoliko listova zelene salate
- malo parmezana
za preliv:
- 1 kašika maslinovog ulja
- sok od jednog limuna
- 3 kašika kisele pavlake
- 2 kašike senfa
- 2 kašike grčkog jogurta
Priprema Cezar salate sa ćuretinom:
Ćureće meso ispržite na teflonu, nekoliko minuta svaku stranu. Po želji može da bude i hrskavo meso, ukoliko to želite. Kada bude gotovo meso, sklonite ga na tanjir i ostavite ga da se ohladi.
Kriške tost hleba spremite u tosteru, a ako ga nemate zapecite ih kratko u rerni ili fritezi na vazduh. Možete ih premazati sa malo maslinovog ulja kako bi bile hrskavije.
Za to vreme operite zelenu salatu i iscepkajte je u činiju. Potom prohlađene kriške hleba isecite na kockice željene veličine i ubacite u salatu, a isto uradite i sa ćuretinom. Preko svega pospite malo parmezana ili nekog drugog kačkavalja i začinite.
U manjom činiji pomešajte sve sastojke za preliv i to takođe začinite i prelijte preko salate. Dobro promešajte kako bi hleb upio tečnost i kako bi se svi sastojci dobro sjedinili.
Po želji možete dodati još kačkavalja ili bilo kod drugog sastojka ukoliko smatrate da nije dovoljno. Možete je jesti za doručak ili večeru, a praktična je i za obrok za poneti.
Prijatno!
(Ona.rs)