Cezar salata na drugačiji način: Promena jednog sastojka može dati novi šmek omiljenog obroka

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Sigurno ste je nebrojeno puta jeli

Foto: Shutterstock

Cezar salata se odomaćila kod nas pa je osim što je naručujemo u restoranima, često i spremamo u domaćoj radinosti. Iako ima sastojaka koji mogu da utiču na dodatak kilograma, o čemu je pričala i nutricionista, postoje sastojci koji su neizostavni u njenoj pripremi. Međutim, umesto piletine, možete dodati ćuretinu, neće mnogo promeniti ukus, ali će biti nešto drugačija.

Recept za Cezar salatu će vas oduševiti i odmah ćete prionuti na njenu pripremu.

Sastojci za Cezar salatu:

  • 450 g ćurećeg mesa
  • 2 čena belog luka
  • so
  • biber
  • 2 kriške tost hleba
  • nekoliko listova zelene salate
  • malo parmezana

za preliv:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • sok od jednog limuna
  • 3 kašika kisele pavlake
  • 2 kašike senfa
  • 2 kašike grčkog jogurta

Priprema Cezar salate sa ćuretinom:

Ćureće meso ispržite na teflonu, nekoliko minuta svaku stranu. Po želji može da bude i hrskavo meso, ukoliko to želite. Kada bude gotovo meso, sklonite ga na tanjir i ostavite ga da se ohladi.

Kriške tost hleba spremite u tosteru, a ako ga nemate zapecite ih kratko u rerni ili fritezi na vazduh. Možete ih premazati sa malo maslinovog ulja kako bi bile hrskavije.

Za to vreme operite zelenu salatu i iscepkajte je u činiju. Potom prohlađene kriške hleba isecite na kockice željene veličine i ubacite u salatu, a isto uradite i sa ćuretinom. Preko svega pospite malo parmezana ili nekog drugog kačkavalja i začinite.

U manjom činiji pomešajte sve sastojke za preliv i to takođe začinite i prelijte preko salate. Dobro promešajte kako bi hleb upio tečnost i kako bi se svi sastojci dobro sjedinili.

Po želji možete dodati još kačkavalja ili bilo kod drugog sastojka ukoliko smatrate da nije dovoljno. Možete je jesti za doručak ili večeru, a praktična je i za obrok za poneti.

Prijatno!

(Ona.rs)