Jednostavan, slastan doručak: Brze lepinje sa šunkom i sirom su nepogrešiv izbor za dobro jutro
Provereni recept koji nam iznova greje čulo ukusa
Jednostavni sastojci ponekad čine najbolje kombinacije, a punjene lepinje su proveren recept koji bismo mogli praviti iznova, bez da nam dosadi.
Sastojci
Za testo:
- 600 g brašna
- 350 ml čvrstog jogurta
- pola paketića praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 paketić suvog kvasca
- 60 ml tople vode
Punjenje:
- sir
- šunka
Dodatno:
- malo ulja
Priprema:
U toplu vodu staviti kvasac i šećer i staviti sa strane 10 minuta, kako bi se kvasac aktivirao. U dubljoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo i sol, pa dodati jogurt i aktivirati kvasac.
Zamesitu glatko testo i podeliti ga na osam jednakih delova. Oblikovati kuglice, svaku razvaljati i napuniti šunkom i sirom pa zatvoriti sa svih strana.
Punjenu lepinju ponovno malo razvaljati. Lepinje pojedinačno peći na zagrejanom tiganju, s malo ulja, oko tri minute sa svake strane.
Poslužiti uz jogurt, tople ili hladne.
Recept za najbrže punjene lepinje pronašli smo kod blogerke Vere, na profilu kuhinjica.ts, na Instagramu.
(Ona.rs)