Jednostavan, slastan doručak: Brze lepinje sa šunkom i sirom su nepogrešiv izbor za dobro jutro

N. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Provereni recept koji nam iznova greje čulo ukusa

Jednostavni sastojci ponekad čine najbolje kombinacije, a punjene lepinje su proveren recept koji bismo mogli praviti iznova, bez da nam dosadi.

Sastojci

Za testo:

  • 600 g brašna
  • 350 ml čvrstog jogurta
  • pola paketića praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 paketić suvog kvasca
  • 60 ml tople vode

Punjenje:

  • sir
  • šunka

Dodatno:

  • malo ulja

Priprema:

U toplu vodu staviti kvasac i šećer i staviti sa strane 10 minuta, kako bi se kvasac aktivirao. U dubljoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo i sol, pa dodati jogurt i aktivirati kvasac.

Zamesitu glatko testo i podeliti ga na osam jednakih delova. Oblikovati kuglice, svaku razvaljati i napuniti šunkom i sirom pa zatvoriti sa svih strana.

Punjenu lepinju ponovno malo razvaljati. Lepinje pojedinačno peći na zagrejanom tiganju, s malo ulja, oko tri minute sa svake strane.

Poslužiti uz jogurt, tople ili hladne.

Recept za najbrže punjene lepinje pronašli smo kod  blogerke Vere, na profilu kuhinjica.ts, na Instagramu.

(Ona.rs)