Uštipci od karfiola kao prilog ili ukusna večera: Jelo od povrća koje ćete odmah zavoleti

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Napravite nešto potpuno drugačije

Foto: Shutterstock

Karfiol možda mnogima nije baš omiljeno povrće, ali ako uspemo da ga spremimo na poseban način, to onda i postane. Uštipci od karfiola su preukusni mali zalogaj koji može ići uz dodatak nekog glavnog jela ili ga jednostavno poneti na posao kao užinu. Recept za uštipke je kratak i bićete oduševljeni.

Sastojci za uštipke od karfiola:

  • 1 srednja glavica karfiola
  • 2 jaja
  • 1 šolja prezli
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • susam
  • so
  • biber

Priprema uštipaka od karfiola:

Karfiol "rascepkajte" na manje cvetove i kratko prokuvajte. Kada se skuva, izvadite ga na tanjir i pustite da se malo prohladi, pa ga sameljite u blenderu.

Sipajte ga u činiju pa dodajte jedno jaje, malo ulja i začine i dobro sjedinite. Potom na kraju ubacite prstohvat prezli i malo brašna i ponovo dobro promešajte.

U jednu činiju umutite jaje, u drugu sipajte brašno, a u treću prezle sa susamom. Od smese sa karfiolom pravite uštipke željene veličine, pa ih umačite u jaja, pa u brašno i na kraju u prezle i pržite u tiganju na dobro zagrejanom ulju.

Potrebno je nekoliko minuta da se lepo isprži sa svim strana, pa kada uštipci budu gotovi, stavljajte ih na tanjir na koji ste stavili ubrus, kako bi se upio višak tečnosti.

Možete ih servirati uz neki sos ili kao prilog glavnom jelu.

Prijatno!

(Ona.rs)