Tri leće sa pistaćima je nova dimenzija vašeg omiljenog dezerta: Neobičan spoj daje "svemirski" ukus

N. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri leće sa pistaćima zadržavaju svoju sočnu, mekanu prepoznatljivu teksturu, ali dodaju potpuno novi ukus

Foto: Shutterstock

Kažu da je najmagičniji spoj kada se pomeša tradicija i inovacija, stoga će vas ovaj recept zasigurno oduševiti.

Tri leće sa pistaćima zadržavaju svoju sočnu, mekanu prepoznatljivu teksturu, ali dodaju potpuno novi ukus.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • vanilin šećer
  • 150 g brašnap
  • ola vrećice praška za pecivo
  • 500 ml slatke pavlake
  • 800 ml mleka + 6 kašičica  šećera
  • kašičica kreme od pistaća + kašičica slatke pavlake
  • 90 g usitnjenih pistaća

Priprema:

Odvojite belance od žumanceta. Šest belanaca umutite u čvrsti sneg, dodajte 150 g šećera i vanilin šećer pa mutite sve dok se šećer ne otopi.

Dodavajte jedno po jedno žumance, mutite najmanjom brzinom. Pomešajte 150 g brašna i pola vrećice praška za pecivo, pa polako dodajte u smesu s jajima -  smesma  mora biti prozračna.

Izlijte u kalup dimenzija 20 puta 30 cm, pa pecite oko 20 minuta u pećnici zagrejanoj na 180 stepeni.

Biskvit prohladite pa izvadite iz pleha. U pleh sipajte 500 ml slatke pavlake, vratiti koru u pleh, pa na to stavite pavlaku i zalijte s 800 ml mleka koje ste pomešali sa šest kašičica šećera.

Krem od pistaća razmutite s malo mleka, pa premazati preko natopljenog biskvita.Ukrasiti s komadićima pistaća.

Prijatno!

(Ona.rs)