Torta od šargarepe je najveći trend ove jeseni: Meka, sočna i laka za pravljenje

N. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Neobičan sastojak za preukusnu tortu

Ivana Šteković, kreator digitalnih sadržaja iz Bosne i Hercegovine, redovno nas "časti" preukusnim, neobičnim receptima.

Ovaj put, prenosimo vam magiju torte sa šargarepom. Da, dobro ste čuli. Zaboravite na klasične sastojke i uplovite u novu čulnu avanturu.

Sastojci:

Biskvit:

  • 300 g glatkog brašna
  • 250 g šećera
  • 2 kašičice cimeta
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 180 ml ulja
  • 120 g grčkog jogurta
  • 4 jajeta
  • 100 g oraha
  • 450 g šargarepe
  • ribana korica jedne narandže

Krema:

  • 450 g krem sira
  • 250 g milerama
  • 150 g omekšalog maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • ribana korica jedna narandže

Priprema:

Biskvit:

Sitno iseckajte šargarepu i sameljite orahe. U jednoj posudi pomešajte cimet, brašno, prašak za pecivo, so i sodu bikarbonu.

U drugoj posudi, penasto izmiksajte jaja i šećer, dodajte ulje, jogurt i koricu od narandže. Suve sastojke umešajte u smesu sa jajima, zatim dodajte šargarepu i orahe, potom dobro izmiksujte da se sve sjedini.

Smesu podelite na tri jednaka dela.

Dno kalupa prečnika 24 cm obložite papirom za pečenje i izlijte prvi deo smese - pecite oko 35 minuta, na 180 stepeni. Na isti način pecite još dva puta - druge dve smese.

Kada ste ispekli sva tri biskvita, ostavite ih da se ohlade.

Krema:

Omekšali maslac izmiksajte sa krem sirom. Dodajte mileram, koricu narandže i šećer u prahu, te sve dobro sjedinite.

Kremu podelite na tri jednaka dela.

Slaganje torte: kora - krema - kora - krema - kora.

Zadnjim delom kreme premažite celu tortu. Tortu ostavite u frižideru preko noći.

Prijatno!

(Ona.rs)