Recept za "savršenu" jesenju čorbu posutu hrskavom slaninom: Sprema se za 15 minuta

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Ne postoji ništa kao bekstvo od hladnoće uz toplu, ukusnu činiju "bogate" čorbe

Foto: Shutterstock

Sa dolaskom sezone čorbi i supa, savršeno je vreme da isprobate nove recepte koji će zagrejati celu porodicu.

Hladnoća, mračne i kišne večeri nisu tako strašni posle letnjih dana ako se ušuškate ispod toplog ćebeta i prepustite se prijatnoj domaćoj čorbi koja je hiljadu puta bolji izbor od bilo koje druge "utešne" i brze hrane koja vam možda pada na pamet u takvim trenucima.

A šta će vam bolja preporuka od toga da je "TikTok" kuvarica @cookvithauds, prikupila neverovatnih 14,5 miliona pregleda sa svojim brzim, 15-minutnim receptom za čorbu od brokolija i čedar sira, posuta hrskavim komadićima slanine i serviran sa prepečenim hlebom namazanim puterom, koju su svi ocenili kao "savršenstvo".

Sastojci:

  • Jedan luk
  • Pet do šest čena belog luka
  • Maslinovo ulje
  • Tri kašike putera
  • So
  • Biber 
  • Crni i beli luk u prahu
  • 1/4 šolje brašna
  • Četiri šolje pilećeg bujona
  • 1/2 šolje mleka sa smanjenom masnoćom
  • 1/2 šolje pavlake za kuvanje
  • Dve šolje čedar sira
  • Brokoli
  • Iseckana šargarepa
  • Slanina
  • Prepečeni francuski hleb namazan puterom

Priprema:

Kuvarica je na društvenim mrežama započela svoju čorbu seckanjem luka i belog luka. Potom je sitno iseckala brokoli.

Zatim je stavila maslinovo ulje u tiganj, kao i tri kašike putera. Kada se sve zagrejalo, dodala je iseckani luk, biber, luk i beli luk u prahu i so. Pomešala je sve i ostavila da povrće malo porumeni pre nego što je dodala i beli luk u tiganj.

Nakon toga sipala je brašno i mešala dok se nije formirala gusta pasta. Usput, dok mešate, dodajete i pileći bujon, zatim sve poklopite i ostavite da se kuva nekoliko minuta.

Vreme je da se dospe mleko i šolja čedar sira. Sve dobro promešajte, pa potom dodajte i drugu šolju sira, i dodatno posolite i pobiberite.

Sve dobro promešajte i ubacite seckani brokoli i šargarepu. Ostavite da se krčka nekoliko minuta.

Za to vreme u posebnom tiganju propržite slaninu.

Kada je čorba gotova, servirajte u dve činije srednje veličine i na vrh pospite još malo sira i sitno seckane komadiće pržene slanine.

Namažite tostirani baget sa malo putera i umačite ga u divnu čorbu dok uživate u toplini ovog jela.

Prijatno!

(Ona.rs)