Nikad lakše lazanje: Recept koji i početnici u kuhinji mogu da savladaju

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Celim domom će se proširiti ugodan miris

Foto: Shutterstock

Italija je poznata kao zemlja koja ima jednu od najukusnijih kuhinja sveta. Ova apeninska država specifična je po testeninama koje su zaista jedinstvene, uključujući i lazanje. Recept za najlakše i najbrže lazanje se nalazi u nastavku i sigurni smo da ćete u njemu uživati.

Sastojci za najlakše lazanje:

  • 1 pakovanje rezanaca za lazanje
  • 500 g rendane mocarele
  • 100 g rendanog parmezana
  • malo soli
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 800 ml paradajz sosa
  • 1 kašičica suvog začina
  • 150 g rikota sira
  • malo seckanog peršuna
  • 1 jaje

Priprema najlakših lazanja:

Rezance za lazanje stavite da se skuvaju ali da ne budu raskuvana. Ocedite ih i ispreite pod mlazom hladne vode i ostavite na stranu.

U međuvremenu, prodinstajte mleveno meso, sitno seckan crni i beli luk na srednje jakoj ringli sve dok obe vrste luka ne postanu providna. Onda paradajz sos dodajte, kao i začine i pustite da se sve zajedno krčka. Probajte da procenite da li je potrebno još nečeg dodavati.

U posebnoj činiji pomešajte sve vrste sireva, peršun, jaje i začine.

Odaberite posudu u kojoj ćete da pečete lazanje pa malo nauljite. Potom ređajte sloj rezanaca, pa fil, pa opet rezanca i fil i na kraju samo rezanca tako da cela površina bude prekrivena. Stavite da pečete na 180 stepeni oko 35 ili 40 minuta. Poželji možete posuti rendani kačkavalj na vrh ili preliti pavlakom za kuvanje.

Pre serviranja ostavite malo da se prohladi.

Prijatno!

(Ona.rs)