Recept za tradicionalni paprikaš koji uvek ispadne odlično: Oduševićete ukućane ovim specijalitetom

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Miris, ukus i puni stomaci!

Foto: Shutterstock

Ručak koji je uvek rado viđen na trpezama jeste upravo i tradicionalni paprikaš. Sa mesom ili bez, ovom specijalitetu retko ko može odoleti.

Pripremili smo za vas recept po kom će vam ovaj ručak ispasti savršeno, a oko pripreme se gotovo ni ne morate truditi.

Sastojci za paprikaš:

  • 3 sveže paprike
  • 3 krompira
  • 1 praziluk
  • 2 šargarepe
  • 3 oljuštena paradajza
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • so
  • biber
  • ulje
  • peršun

Priprema paprikaša:

Povrće isecite na kolutove ili kockice.

Sve sem krompira i paprike dinstajte u zagrejanoj šerpi na malo ulja.

Kada povrće omekša, dodajte papriku i krompir i dinstajte još nekoliko minuta, pa dodajte začine.

Nalijte vodu da ogrezne i kuvajte oko pola sata.

Na kraju dodajte sitno seckan peršunov list.

Prijatno!

(Ona.rs)