Čokoladni mafini punjeni višnjom biće vaš "tajni recept": Spremite se da pokupite sve pohvale

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Savršen spoj voćnog i čokoladnog

Foto: Shutterstcok

Pravo je vreme da napravite desert u kom se uvek uživa - mafine. No, iako postoji mnogo vrsta i možete se poigravati ukusima, dodacima i nadevima, spremili smo vam recept koji će napraviti odličan spoj čokoladnog i voćnog.

Recept za čokoladne mafine sa višnjom postaće vaš "tajni" specijalitet i spremite se da vam donese pohvale od gostiju.

Sastojci za čokoladne mafine sa višnjom:

  • 2 jaja
  • 200 g crne čokolade
  • 200 ml jogurta
  • 50 g brašna
  • 150 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 100 ml ulja
  • 200 g višanja

Priprema čokoladnih mafina sa višnjom:

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pripremite kalup za mafine sa papirom za pečenje.

U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, so i vanilin šećer.

U drugoj posudi umutite jaja, dodajte jogurt, ulje i ekstrakt vanile. Sve dobro promešajte.

Dok mešate, dodajte otopljenu crnu čokoladu.

Polako dodajte ostale sastojke, ali pazite da ne premešate.

Dodajte po želji čokoladne mrvice bele ili crne.

U kalup sipajte za početak malo smese, stavite višnju, pa dopunite ravnomerno u sve kalupe. Nemojte ih puniti do vrha.

Pecite u zagrijanoj rerni 20-25 minuta ili dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe suva.

Prijatno!

(Ona.rs)