Iskoristite sezonu kupusa i napravite ovo očaravajuće jelo: Probajte neodoljivo ukusne pljeskavice

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Počela je sezona kupusa, mada je za one prave ljubitelje svaki period godine dobar. Uskoro će se domaćice oprobati u kiseljenju istog, ali dok ne dođe vreme za to, trebalo bi da ga jedemo u drugom obliku.

Kuvani kupus sa leblebijama u obliku pleskavica bogat je proteinima, a stručnjaci kažu da je bolje i od mesa. Svi će biti oduševljeni ukusom, a na vama je da samo probate ovaj recept.

Sastojci za pleskavice od kupusa sa leblebijama:

  • 1 glavica kupusa
  • 250 g kuvanih leblebija
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica kima u prahu
  • 3 kašike brašna od slanutka
  • 30 g putera
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 štapa celera
  • 250 g paradajza (najbolje čeri)
  • 5 kašika vode
  • malo maslinovog ulja
  • malo soli

Priprema plejskavica od kupusa sa leblebijama:

Iseckajte kupus na tračice. Posolite i promešajte, pa ostavite sa strane. Leblebije izgnječite viljuškom i dodajte u činiju sa kupusom. Začinite i dodajte brašno pa dobro promešajte da se sve lepo sjedini.

Od dobijene smese pravite pljeskavice željene veličine i ređajte ih sa strane i pospite sa malo pšeničnog brašna sa obe strane.

Pecite na maslinovom ulju dok ne postanu hrskave. Kada budu gotove, ostavite ih sa strane da se ohlade.

Na puteru propržite iseckani crni luk i celer i posolite. Dodajte paradajz i krčajte oko pet minuta. Potom viljuškom izgnječite paradajz i dodajte vodu, promešajte i nastavite da krčkate.

Pljeskavice ubacite u tiganj sa lukom i celerom i kuvajte oko 15 minuta na laganoj temperaturi ringle.

Prijatno!

(Ona.rs)