Recept za bingo tortu koji osvaja: Preukusni desert koji će biti glavni na svim vašim slavljima

B. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Foto: Shutterstock

Spremanje poslastica u periodu ovih slavskih dana je mnogima pravi gušt. Potrebno je naći odabrane i proverene recepte koji će oduševiti kako goste tako i ukućane. Bingo torta je preukusni desert koji će se zasigurno naći na vašoj trpezi, a recept za nju je fantastičan.

Sastojci za bingo tortu:

za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika mlevenih oraha
  • 1 kašika kakaa

za preliv kore:

  • 5 kašika soka od pomorandže

za prvi fil:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 200 ml soka od pomorandže
  • 1 margarin
  • 150 g šećera u prahu

za drugi fil:

  • 1 l mleka
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 2 margarina
  • 300 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 3 kutije jafa keksa
  • 3 kutije piškota

za dekoraciju:

  • šlag

Priprema bingo torte:

U većoj činiji dobro umutite jaja sa šećerom, pa dodajte prosejano brašno sa kakaom i mlevene orahe i onda sve to lagano špatulom promešajte.

Kada se sve sjedini, sipajte u pleh koji ste obložili papirom za pečenje i pecite u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 do 30 minuta ili sve dok ne porumeni.

Kada se kora malo prohladi, prelijte je sokom od pomorandže.

Dok se kora peče, pripremite prvi fil. Mleveni keks pootpite u soku od pomorandže. Sa strane, u drugoj činiji, umutite margarin (koji ste držali na sobnoj temperaturi) sa šećerom u prahu i onda u tu činiju dodajte natopljeni keks. Sve dobro promešajte i sjedinite.

Za drugi fil odvojte malo mleka i u njega razmutite puding, a ostatak mleka stavite da se kuva. Kada provri, dodajte spremljen puding i uz stalno mešanje kuvajte fil sve dok se ne zgusne. Ostavite sa strane da se ohladi.

Dva margarina penasto umutite sa šećerom u prahu pa sjedinite sa ohlađenim pudingom. Ovako dobijen fil podelite na dva dela i u jedan dodajte otopljenu čokoladu.

Na ohlađenu koru prvo nanesite prvi fil sa mlevenim keksom, pa poređajte jafa keks koji ste prethodno, svaki komad, natopili u soku od pomorandže, pa onda preko svega toga fil od pudinga. Preko tog "žutog" fila poređajte piškote koje ste takođe natopili u soku od pomorandže.

Otopite čokoladu za kuvanje pa prelijte preko cele torte. Ako želite, možete umutiti čokoladu sa šlagom ili slatkom pavlakom kao poslednji sloj torte.

Na kraju umutite šlag i ukrasite je po želji.

Prijatno!

(Ona.rs)