Recept za krompir čorbu mogu praviti i početnici: Izvanredan ukus jela na kašiku
U ove hladne dane treba posebna hrana da nas ugreje, a ne postoji ništa bolje od jela na kašiku. Krompir čorba je brza za pripremu, recept nije komplikovan, a kao krajnji rezultat dobija je izvanredan ukus.
Sastojci za krompir čorbu:
- 3 veća krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 300 g piletina bez kostiju
- 1 kašika brašno
- malo ulja
- so
- biber
- seckani peršun
- po želji čili
Priprema krompir čorbe:
Crni i beli luk isecite što sitnije pa ih na maslinovom ulju propržite. Kada promene boju i postanu "providni", dodajte piletinu koju ste isekli na manje komade kao i oljuštenu šargarepu i iseckanu na kockice. Sve to zajedno pržite dok piletina ne bude gotova i dok povrće dovoljno ne omekša.
Posle nekog vremena, dodajte vodu i tek onda sitno isečen krompir. Na vama je da li ćete ubaciti još neko povrće poput paprike ili tikvice. Pustite da se sve zajedno krčka, pa onda dolijte još vode i ostavite najviše 30 minuta da se zajedno kuva. Začinite po potrebi i na kraju dodajte sitno seckan peršun.
Na kraju napravite zapršku i postepeno je dodajte uz konstantno mešanje, da se ne bi stvorile grudvice. Nastavite da kuvate još oko 10 minuta na srednjoj temperaturi, probajte pa dodajte još začina ako je potrebno.
Krompir čorba se odlično slaže uz krišku sira.
Prijatno!
(Ona.rs)