Najjednostavniji recept za kolač sa lešnikom koji će voleti svi gosti na vašoj slavi

N. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

U vreme praznika i slava, trpeza je jedna od stvari koja nam okupira um, ponajviše zbog želje da ugodimo svojim gostima. Ovaj recept nam donosi gastro-blogerka Antonia Jsgldić.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g mlevenih lešnika

Priprema:

Razdvojiti belance i žumance.U jednoj posudi izmiksati belance u čvrsti sneg.

U drugoj posudi izmiksati žumance i šećer. Dodati sneg od belanca u smesu sa žumancima i dobro promešati.

U smesu dodati lešnike i promešati špatulom.

Smesu izliti u kalup dvadeset puta trideset centimetara. Kolač peći na 180 stepeni, oko pola sata. Kada se kolač ohladi, možete ga posuti šećerom u prahu.

(Ona.rs/Zadovoljna.hr)