Najjednostavniji recept za kolač sa lešnikom koji će voleti svi gosti na vašoj slavi
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock
U vreme praznika i slava, trpeza je jedna od stvari koja nam okupira um, ponajviše zbog želje da ugodimo svojim gostima. Ovaj recept nam donosi gastro-blogerka Antonia Jsgldić.
Sastojci:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih lešnika
Priprema:
Razdvojiti belance i žumance.U jednoj posudi izmiksati belance u čvrsti sneg.
U drugoj posudi izmiksati žumance i šećer. Dodati sneg od belanca u smesu sa žumancima i dobro promešati.
U smesu dodati lešnike i promešati špatulom.
Smesu izliti u kalup dvadeset puta trideset centimetara. Kolač peći na 180 stepeni, oko pola sata. Kada se kolač ohladi, možete ga posuti šećerom u prahu.
(Ona.rs/Zadovoljna.hr)