Recept za najukusnije slane mafine: Prave se za samo nekoliko minuta, a još brže nestaju sa stola
Ukoliko nemate ideje sa čime biste započeli dan, a da ne izgubite mnogo vremena, onda su mafini prava stvar za vas.
Samo testo mafina je idealno za pravu kulinarsku igru ukusa i uvek će podržati različite kombinacije ukusa. Ovoga puta, mi smo vam pripremili recept za slane mafine. Mekani, fini i na vašim tanjirima za samo 20 minuta.
Sastojci:
1 čaša jogurta
1/2 čaše zejtina1
ravna kašičica soli
10 punih kašika brašna
1 prašak za pecivo
Za punjenje
sir
masline
origano
paprika
kiseli krastavac
suvo meso po izboru
Priprema:
Umutite dva jaja, a zatim im dodajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo.
Sve lepo sjedinite, pa potom dodajte sir i posolite.
U dobijeno testo postepeno dodajte iseckano povrće i meso po izboru. Nakon svakog dodavanja novog sastojka dobro promešajte.
Pleh za mafine podmažite malo margarinom i brašnom.
Mafine pecite na 200 stepeni 20 minuta.
Ovo je mera za 12 mafina. Uvek možete dodavati ili oduzimati od ovih mera.
Prijatno!