Recept za savršeno hraskvu piletinu: Trikovi Džejmija Olivera za idealnu koricu, a sočno i ukusno meso

K. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto:Shutterstock

Mislite da ste usavršili tehniku pečenja piletine u rerni? Džejmi Oliver na svom YouTube kanalu redovno deli savete za pripremu svakodnevnih jela, a ima i nekoliko trikova za pečenje ovog klasika koji se često nađe na jelovniku u domaćinstvima tokom vikenda.

Najvažniji savet za pečenje piletine? Kupite organski uzgojenu, jer će ona imati najviše ukusa.

Foto: Shutter

Svežu piletinu zasecite do kosti na tri mesta kod bataka kako biste omogućili mesu da se dobro ispeče zajedno sa ostatkom. Pažljivo podvucite ruke ispod kože u predelu grudi i taj prostor napunite začinskom mešavinom od sitno seckanog svežeg peršuna, bosiljka i mažurana, koje ste začinili solju, biberom i malo maslinovog ulja. Ispod kože stavite i nekoliko komadića putera, koji će mesu dati ukusan šmek i zaštititi grudi od isušivanja tokom termičke obrade. Unutrašnjost piletine napunite zagrejanim celim limunom koji će jelu dati svežinu i dodatnu dubinu ukusa.

Pre nego što stavite piletinu da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni Celzijusa, na oko sat vremena, povežite je kuhinjskim kanapom. Kako to radi Džejmi Oliver, pogledajte u njegovom videu na YouTube-u.

(Ona.rs)