Recept za savršeno hraskvu piletinu: Trikovi Džejmija Olivera za idealnu koricu, a sočno i ukusno meso
Mislite da ste usavršili tehniku pečenja piletine u rerni? Džejmi Oliver na svom YouTube kanalu redovno deli savete za pripremu svakodnevnih jela, a ima i nekoliko trikova za pečenje ovog klasika koji se često nađe na jelovniku u domaćinstvima tokom vikenda.
Najvažniji savet za pečenje piletine? Kupite organski uzgojenu, jer će ona imati najviše ukusa.
Svežu piletinu zasecite do kosti na tri mesta kod bataka kako biste omogućili mesu da se dobro ispeče zajedno sa ostatkom. Pažljivo podvucite ruke ispod kože u predelu grudi i taj prostor napunite začinskom mešavinom od sitno seckanog svežeg peršuna, bosiljka i mažurana, koje ste začinili solju, biberom i malo maslinovog ulja. Ispod kože stavite i nekoliko komadića putera, koji će mesu dati ukusan šmek i zaštititi grudi od isušivanja tokom termičke obrade. Unutrašnjost piletine napunite zagrejanim celim limunom koji će jelu dati svežinu i dodatnu dubinu ukusa.
Pre nego što stavite piletinu da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni Celzijusa, na oko sat vremena, povežite je kuhinjskim kanapom. Kako to radi Džejmi Oliver, pogledajte u njegovom videu na YouTube-u.
(Ona.rs)