Pastrmka iz rerne sa povrćem se ne preskače! Ukusi se samo nižu, a prljavih sudova gotovo nema
Ako tražite lagan, zdrav i hranljiv obrok koji se priprema bez previše muke, pastrmka sa povrćem je pravi izbor. Ova riba bogata omega-3 masnim kiselinama savršeno se slaže sa sezonskim povrćem, a pečenjem u rerni zadržava sočnost i pun ukus.
Idealna je i za porodični ručak i za brzu večeru nakon napornog dana, a najbolje od svega - ceo obrok je gotov za manje od sat vremena, uz minimalno prljavih sudova!
U nastavku vam donosimo jednostavan recept koji ne zahteva kulinarsko umeće, ali garantuje sjajan rezultat.
Sastojci za pastrmku sa povrćem:
- 2 veće pastrmke
- 1/2 kg krompira
- 2 paradajza ili 5 čeri paradajza
- 2 limuna
- so
- biber
- maslinovo ulje
- 2 čena belog luka
Priprema pastrmke sa povrćem:
Operite, osušite i dobro usolite očišćenu pastrmku, pa je ostavite u frižideru. Sitno iseckajte peli luk i iscedite u istu činiju pola limuna, pa dodajte malo maslinovog ulja. Sve izmešajte, pa premažite ribu i spolja i unutra.
Oljuštite krompir i isecite ga na krupnije komade, a čeri paradajz isecite na polovine. Jedan limun isecite na tanje krugove.
U dublji pleh ili vatrostalnu činiju stavite krompir i paradajz. Posolite i pobiberite. Po tome poređajte kolutove limuna, a zatim stavite ribu koju ćete zaseći na tri mesta, pa sve zalijte maslinovim uljem i pokrijte aluminijumskom folijom. Ubacite u zagrejanu rernu na 180 stepeni.
Pecite 35 minuta, a onda skinite foliju i ostavite da se peče još 15 minuta da pastrmka dobije hrskavu koricu. Isecite drugu polovinu drugog limuna na kriške i servirajte ga uz ribu koju možete da pospete i sa malo seckanog peršuna.
Prijatno!
(Ona.rs)