Najsočnija čokoladna torta se pravi ovako: Recept koji svima uspeva i osvaja na prvi zalogaj

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Unsplash/David Holifield

Kada je reč o poslasticama, tu je neprevaziđena čokoladna torta. Osetite pravi ukus kakaa i kremastog fila koji se topi u ustima. Bilo da nameravate da je spremate za neku posebnu priliku ili za obično nedeljno popodne, ovaj recept je zaista jedinstven i odmah ćete ga usvojiti.

Sastojci za čokoladnu tortu:

  • 150 g putera
  • 200 g šećera
  • 10 jaja
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 150 g mlevenih oraha
  • 3 kašike kakaa
  • 2 kašike ulja
  • prezle za posipanje pleha

Priprema čokoladne torte:

Odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite u čvrst sneg.

Žumanca pomešajte sa šećerom, pa ih umutite. Otopite puter, dodajte ga žumancima i šećeru, pa dodajte 120 grama rastopljene čokolade, kakao i mlevene orahe. Na kraju, u smesu dodajte umućena belanca. Mešajte lagano, nežnim pokretima, dok ne dobijete glatku smesu.

Pleh premažite maslacem, pospite ga prezlama, pa ulijte smesu za tortu i pecite je na 180 stepeni otprilike 45 minuta.

Kad se ohladi, prelijte je ostatkom čokolade koju ste rastopili sa dve kašike ulja. Čokoladna torta je spremna za konzumaciju.

Prijatno!

(Ona.rs)