Najsočnija čokoladna torta se pravi ovako: Recept koji svima uspeva i osvaja na prvi zalogaj
Kada je reč o poslasticama, tu je neprevaziđena čokoladna torta. Osetite pravi ukus kakaa i kremastog fila koji se topi u ustima. Bilo da nameravate da je spremate za neku posebnu priliku ili za obično nedeljno popodne, ovaj recept je zaista jedinstven i odmah ćete ga usvojiti.
Sastojci za čokoladnu tortu:
- 150 g putera
- 200 g šećera
- 10 jaja
- 200 g čokolade za kuvanje
- 150 g mlevenih oraha
- 3 kašike kakaa
- 2 kašike ulja
- prezle za posipanje pleha
Priprema čokoladne torte:
Odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite u čvrst sneg.
Žumanca pomešajte sa šećerom, pa ih umutite. Otopite puter, dodajte ga žumancima i šećeru, pa dodajte 120 grama rastopljene čokolade, kakao i mlevene orahe. Na kraju, u smesu dodajte umućena belanca. Mešajte lagano, nežnim pokretima, dok ne dobijete glatku smesu.
Pleh premažite maslacem, pospite ga prezlama, pa ulijte smesu za tortu i pecite je na 180 stepeni otprilike 45 minuta.
Kad se ohladi, prelijte je ostatkom čokolade koju ste rastopili sa dve kašike ulja. Čokoladna torta je spremna za konzumaciju.
Prijatno!
(Ona.rs)