Recept na šolje za prave domaće krofne: Nećete imati nijednu šuplju, ovakav ukus se ne propušta
Domaće krofne imaju onu posebnu toplinu i miris koji odmah vraća u detinjstvo. U ovom receptu otkrićete kako da napravite mekane, pahuljaste krofne koje uspevaju svaki put. Bilo da ih volite prazne, punjene ili posute šećerom, biće savršene za porodično druženje ili slatki doručak.
Sastojci:
- 4 kašike putera, omekšanog
- 1 šolja šećera
- 3 jajeta
- 2 šolje belog brašna, prosejanog
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- 4-5 šolja masti za prženje ili ulja
Priprema:
Mešajte zajedno šećer i puter dok ne postanu kremasti. Razbijajte jedno po jedno jaje.
Dodajte brašno, prašak za pecivo i cimet i lagano mešajte. Mesite testo sve dok ne postane glatko i napravite od njega manje kuglice.
U velikoj šerpi zagrejte mast na i polako ubacujte loptice od testa, jednu po jednu. Ulje ne sme da bude previše zagrejano, jer će izgoreti testo.
Pustite ih da se prže dok ne postanu zlatno smeđe boje. Svako malo ih okrenite da bi se ispržile jednako. Staviti ih da se cede na ubrusu.
Možete ih filovati nadevom po želji.
Prijatno!
(Ona.rs)