• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Marija je videla 18-godišnjakinju kako čisti toalet, dala joj 5 evra i rekla da ih "ne potroši": Evo i zašto

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oduševila je sve pratioce

  • 1

Marija Radaković već čvrsto stoji u svetu influensa, a nedavno je objavila snimak kroz koji je provukla jaku poruku za sve mlade ljude koji se bore za svoju budućnost.

Naime, ona je jedno veče svratila do "Mekdonaldsa" u Velikoj Plani i kada je ušla u toalet, kako navodi, videla je devojčicu koja tamo čisti.

- Vraćala sam se iz Beograda sa sastanaka, imala sam odelo i, da kažemo da sam baš imala naporan dan. Ali, kada sam nju videla, setila sam se sebe - započela je ona.

Kako navodi, ona se sa 18 godina zaposlila i radila isto što i ona. Dok je studirala, tragala je za poslom, ali joj je dato da čisti toalet, jer mnogi restorani brze hrane nisu želeli da ulažu u nju i njenu obuku, jer su znali da studira i da je tu privremeno, kako objašnjava.

- Prišla sam joj i obratila sam joj se. Rekla sam: "Vidi ovako, ja sam nekad bila tu gde si ti sada. Čistila sam toalete i to sam uradila da bih upisala fakultet. Završila sam fakultet i radila u privatnom biznisu, radim još uvek, putovala sam, bila sam u inostranstvu, zaradila novac, uspela i ispunila većinu svojih snova. Nemoj da ostaneš ovde". Iz novčanika sam onda izvadila pet evra i dala joj - nastavlja Marija.

Devojka se iznenadila, a onda joj je Marija rekla da "taj novac stavi u novčanik i nikad ne potroši i da je to početak onoga gde treba da bude".

- "Samo treba da budeš uporna i da nikad ne ostaneš na ovom nivou na kom si sad". Ona je toliko bila srećna - dalje navodi Marija i kroz osmeh objašnjava da je sve ostavila što je držala u rukama, stala mirno i podigla ruku na čelo, kao vojnik. Marijin deka je njoj to uvek pokazivao i kako kaže, to je salutiranje nekoga ko je "bolji od vas" i vaš autoritet.

- To je takav gest za mene bio, jer sam shvatila da sam pravoj osobi dala savet. Kad sam ja bila kao ona, neko je meni isto to rekao na isti način, na koji sam ja njoj. Tako da, sve što sam u životu dobila, prosledila sam dalje. Nisu sve priče ni za snimanje, ali eto njen gest, stav i salutiranje meni je bilo toliko slatko. Ako ovo gledaš, želim ti svu sreću i samo napred. Ne samo njoj, nego svima vama - mladim ljudima, koji radite poštene poslove - za kraj je navela Marija.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: 3 žene, 3 profesije i beskrajna inspiracija: Milica, Maja i Bojana za Ona.rs o uspehu i motivaciji

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Budi jaka

Komentari

  • Dane

    24. oktobar 2024. | 16:58

    Pretrgla se. Devojcicu? Maloletnicki rad je zabranjen zakonom,u pitanju je devojka od 20 godina

    Podelite komentar