• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šumu je progutao požar i spalio joj skoro celo telo: Molila je dečka da je ostavi, a on je dokazao ljubav

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Požar koji joj je promenio život zauvek

  • 0
Foto:Instagram/turiapitt

Dugih 13 godina prošlo je od kada se jedna hrabra žena suočila sa smrću i izašla kao pobednik. Rekreaciju jednog jutra prekinuo je požar u šumi u kojoj se nalazila Turija.

Ništa se nije naslućivalo, dok u jednom momentu nije podigla glavu i pred sobom uvidela stravičan prizor - gorelo je sve pred njenim očima i širilo se brzinom svetlosti. Jedini izlaz koji je mogla da uoči u presudnim sekundama jeste vrh jedne strme stene. Popela se, kasno shvatajući da će se od velikog požara stena brzo ugrejati i postati pravi pakao.

- Osećala sam kako mi se koža peče. Nisam znala da li me je više peklo zbog vreline od požara ili dodatna izloženost neverovatno jakom suncu. Osetila sam kako mi se koža odvaja i umesto da provodim, tada verujući, poslednje trenutke u dozivanju Boga i nadajući se da čujem sirene i nečiji glas, jedino što mi je pred očima bilo jeste lik mog dečka Majkla - rekla je Turija.

Momak sa kojim se dugo pre toga zabavljala, Majkl Hoskin, jedina je misao koja joj je podarila snagu da izdrži u tim trenucima, kada je prepuštena vatri na milost i nemilost.

Foto:Instagram/turiapitt

Helikopter je stigao i uspeo da dopre do Turije i prenese je do prve obližnje bolnice zbog stanja u kome se nalazila. Doktori su saopštili da je mlada Turija u komi i da su šanse veoma niske da se iz nje probudi, barem ne u zdravom telu. Pretrpela je opekotine skoro celog tela i izgubila nekoliko prstiju na ruci.

Kada se probudila iz kome posle mesec dana borbe, doktori su joj rekli da i dalje može da ima decu i osnuje porodicu u nadi da će joj olakšati bol kroz koju prolazi.

- Molila sam Majkla da me ostavi, da ne bude sa mnom, jer nisam ni sama sebe mogla pogledati u ogledalo, a onda me je zaprosio - reče ona.

Nije ni bila svesna da je Majkl verenički prsten kupio dok je ona vodila borbu jave i sna, za njega najdužih, mesec dana.

Turija je naglasila da joj je najčudnije bilo da se navikne na svakodnevne komplimente koje je dobijala od muža kao što su "predivna si danas, Turija" ili "imaš najlepše oči koje sam ikada video".

Foto:Instagram/turiapitt

Turija se vratila stazama sportiste i nakon svega kroz šta je prošla, ali ovoga puta kao srećna mama dvoje dece koje ima sa čovekom koji je pobedio požar sa njom.

Zahvaljujući njemu, danas, 11 godina kasnije Turija je postala heroina koja se ponovo usudila da živi život onako kako treba živeti- sa puno ljubavi i vere.

(Ona.rs/Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Sve bih uradio zbog ljubavi": Pitali smo sugrađane da li bi promenili veru zbog ljubavi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Budi jaka