• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trend o kome treba sve da znate: Šta je dopaminski dekor i kako on oslikava vaš karakter

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dom možete ukrasiti na sebi svojstven način

  • 1
dekoracija, dekorisanje doma, kućna dekoracija, soba, krevet, dopaminski dekor Foto: Shutterstock/SeventyFour

Svakodnevno se uvode novi termini i ideje kada je reč o dekorisanju doma, a jedan od najsvežijih termina jeste "dopaminski dekor".

Šta znači dopaminski dekor?

- To podrazumeva "ubrizgavanje" vaše ličnosti u svaki ugao vašeg doma stvarajući tako atmosferu nalik na zabave. Radi se o kršenju pravila, razmišljanju van okvira i ugrađivanju elemenata koji će vas nasmejati i oživeti - rekla je Amanda Foster, osnivač firme za dekorisanje domova.

Savet je da se ne plašite razmišljanja van okvira ako želite da prihvatite dopaminski dekor, piše "The spruce". Caka je u uključivanju hirovitih, neobičnih i oštrih elemenata, a nešto od toga može biti kačenje zidnog dekora, dodavanje neonskog svetla sa nekom zabavnom frazom ili prikaz nekih neobičnih faza. Bitno je da možete da se zabavite i eksperimentišete, pa je savet da se opremite zanimljivim komadima.

- Uskladite komade iz različitih epoha, stilova i cena. Postavite starinski tepih od jute za dodatnu teksturu ili pomešajte jastuke različitih dezena i boja - dodala je Amanda.

dopaminski dekor, dekor, dekor sobe, dekor doma Foto: Shutterstock/SeventyFour

Šta vam sve može biti inspiracija?

Tepisi ne moraju biti dosadni, pa se možete odlučiti za neke dugine boje. Zid iza vašeg kreveta može biti odlično mesto za svetlu i smelu boju. Postavite urkasne tapete koje mogu biti odraz nečeg u vama, a što može ujutru po ustajanju da vam podigne raspoloženje.

Osvežite prostor cvećem, i neka bude blizu neke umetničke slike. Poigrajte se sa neobičnim uklapanjem boja recimo fotelje za čitanje i jastuka na njoj. Neka budu totalno suprotno. Ne odbacujte ni nostalgiju, jer je i to deo dopaminskog dekora, kao ni sliku sa bezobraznim citatima koja je ključna komponenta. Odštampajte na velikom formatu i stavite je na zid sa tapetama.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Porodične rukotvorine: Apstraktna slika kao dekoracija doma

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Dom i dekor

Komentari

  • angelina

    1. jul 2024. | 12:36

    Konačno da se vrati u modu različitost. Počele su kuće da liče na salone nameštaja, nigde ličnog pečata. Igrajte se sa detaljima, xenonlight rasveta je recept za jedinstenost, neka neobična polica za detalje i knjige, slike... Pustite mašti na volju.

    Podelite komentar