• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako da dekorišete dom ako imate dosta knjiga: Saveti kako da dodatno ulepšate prostor

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svi koji vole da imaju bogatu biblioteku, ovo će biti od koristi

  • 0
knjige, dekoracija, dom, dom i dekor, dekoracija doma Foto: Shutterstock/PeopleImages.com - Yuri A

Šta je dom ako nema svoju "biblioteku"? Kuća puna knjiga je pokazatelj topline i posebne lepote onih koji žive u njemu. Ipak, šta da radite ako imate previše knjiga i ne znate na koji način da ih skladištite, a da ujedno ulepšate prostor?

Ovo su laki načini kako možete postići ovaj efekat. Korišćenje knjiga kao neke vrste dekora može dosta da pomogne u kompletnom izgledu.

Unutar kamina

Ukoliko u domu imate kamin koji ne koristite, što je sigurno sada u ovom letnjem periodu, možete ga "napuniti" knjigama i tako dati novu i kreativnu notu vašem domu, piše "The spruce". Ovakva postavka je vanvremenska i sigurno je da ćete je iskoristiti.

Ispod vaze

knjige, vaza, knjige ispod vaze, dekoracija Foto: Unsplash/Noah Näf

Da, i to je jedan od zanimljivih načina kako da osvežite svoj dom- Posložite nekoliko knjiga, do tri ili četiri, i stavite na njih vazu. Za dodatni izgled možete knjige da vežete nekom ukrasnom mašnom i dati poseban šmek. Isto možete uraditi i sa svećnjacima - umesto vaze stavite svećnjak, posebno ako je on starinskog izgleda.

Gomila na podu

knjige, knjige na podu, pod, dekoracija Foto: Unsplash/Pavel Nekoranec

Ako baš više nemate gde knjige, stavite ih na pod. Sigurno možete pronaći neki deo koji vam nije "na putu" pa poređajte nekoliko knjiga, po mogućstvu možda neke šarenijih naslovnih strana, za šik izgled prostorije.

Uklopite u ambijent

Koja boja zidova ali i nameštaja dominira u vašem domu? Odaberite knjige koje imaju među koricama boje koje su u vašem domu i upotpunite tako svoje odaje.

Možda stepenice?

Možda će vam delovati čudno, ali ako imate veći broj knjiga, probajte od njih da napravite "stepenice" makar kao dekoraciju uz jedan od zidova. Osim toga, na tim stepenicama možete poređati i neke figure koje vam takođe služe za dekoraciju.

Noćni stočić kao pomoć

knjige na noćnom stočiću, knjige, noćni stočić Foto: Unsplash/avery klein

Možda i ne stignete od umora da okrenete jednu stranicu knjige uveče pred spavanje, iako je preporučljivo, možete da poređate nekoliko knjiga na noćni stočić. Što da ne, može biti jako interesanta dekoracija.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: U nekoliko koraka do savršene dekoracije salvetama

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Dom i dekor