• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

6 stvari koje ne bi trebalo da držite u spavaćoj sobi: Spremite se za miran san

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jako je bitno okruženje u kom ćete zaspati

  • 1
spavaca soba, dekoracija, krevet Foto: Pixabay

Spavaća soba bi trebalo da bude utočište svakom od nas. Sa posebnom pažnjom uređujemo enterijer i vodimo računa o svakom kutku, ali postoje stvari i predmeti koje ne bi trebalo da držite u prostoriji u kojoj spavate.

Ovo su tako jednostavni saveti koje ne bi bilo loše da usvojite.

Gomilanje odeće

Nered odeća orman Foto: Shutterstock

Spavaća soba treba da bude spokojno mesto koje treba da vas opusti i napuni vam baterije, piše "The spruce". Imajte na umu da spavaća soba nije mesto za skladištenje odeće i nagomilavanje negativne energije.

Kancelarijska oprema

Priznaćete da stvarima poput štampača, stola i generalno kancelarijske opreme nije mesto u prostoriji u kojoj spavate. Potrudite se da opremite sobu tako da vam bude beg od rada i poslovnih zadataka, pa odaberite ono što će vas opustiti, a ne podsećati na posao.

Roletne

Umesto roletni i drvenih žaluzina, ubacite draperije. One će dati poseban šmek dok su roletne prevaziđene i jednostavno im nije mesto u spavaćoj sobi. S druge strane, draperije pa i zavese, daće sobi posebnu toplinu.

Bez vizuelnog nereda

zid zidovi dnevna soba Foto: Pexels

Dizajneri preporučuju da uklonite što je više moguće vizuelnog nereda. Umesto da okačite slike na zidove, bolje je da pažnju usmerite na same zidove. Odaberite boje koje će dati posebnu notu sobi i neka bude vaš lični pečat.

Previše polica

suvenir, kupovina suvenira, turista, devojka, putovanje Foto: Shutterstock/guruXOX

Možda ste ljubitelj polica i raznih drangulija koje mogu da se nađu na njim, to ujedno može dovesti i do neželjenog nereda. Otvorene police se koriste za izlaganje, a ne za mesto za svakodnevne predmete. Izaberite nekoliko stvari koje mogu da vam izazovu pozitivne osećaje poput nekih ukrasnih posuda ili uspomena sa putovanja.

Televizori i zračni aparati

televizor, spavaća soba, soba, enterijer, dekor Foto: Pexels/Max Vakhtbovycn

Preporuka je da spavaće sobe budu bez tehnologije jer će to činiti prostoriju samo mirnijom. Potreban je kutak bez ometanja, što je u današnjem svetu malo teže izvodljivo. Ukoliko već morate da se držite telefona pred spavanje, punite ga u drugoj sobi, a prenesite ga u spavaću sobu pred sam odlazak na spavanje. Manje svetla, više sna. Isto važi i za računare.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: U nekoliko koraka do savršene dekoracije salvetama

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Dom i dekor

Komentari

  • angelina

    3. jul 2024. | 12:41

    Manje svetla više sna je recept za dobar odmor, a lični pečat dala sam kroz xenonlight zidnu rasvetu i raznobojnim jastučnicama.

    Podelite komentar