• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Enterijer sa "Dolce&Gabbana" potpisom: Eksplozivne boje, upadljivi motivi i duh Mediterana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od čaša i tanjira pa do velikih, udobnih garnitura, kolekciju čine pažljivo odabrani komadi

  • 0

Dovoljan je jedan pogled na izloge dve milanske radnje, pa da se shvati da su slavni kreatori Domeniko Dolče i Stefano Gabana svoju ljubav prema eksplozivnim bojama, upadljivim motivima i vrhunskoj izradi preneli i na svoju kolekciju nameštaja i detalja za kuću.

Prvi put predstavljana u Veneciji pre tri godine, tada limitirana kolekcija Dolce & Gabbana Casa najpre je put do kupaca nalazila online prodajom, da bi usledilo otvaranje dva prodajna prostora u srcu Milana.

Ovaj italijanski grad nije slučajno izabran kao polazna tačka u osvajanju novog kreativnog segmenta – Milano je prestonica italijanske mode i dizajna i mesto u kome je dvojac započeo i proslavio svoj modni brend.

Dom i dekor - dolce gabbana enterijer Foto: Uma Pavić

Strastveni obožavaoci rodne Italije, Stefano i Domeniko su i svojom kolekcijom za kuću odali počast italijanskoj kulturi i tradiciji oslanjajući se u saradnji na brojne lokalne brendove poznate po zanatstvu i visokom kvalitetu izrade. Već prepoznatljivi motivi i šare i ovde su našli svoje mesto: leopard kao simbol snažne i nezavisne žene, zebra kao njen muški ekvivalent, tu je i kočija koja predstavlja porodicu, dok je dominirajuća plava direktna asocijacija na Mediteran i život na njemu.

Interesovanje za enterijer, kako sami kreatori navode, oduvek ih je pratilo. Dovoljno je podsetiti se njihovih šarenih i ekscentričnih domova čije su fotografije krasile najprestižnije magazine za uređenje enterijera. Upravo takvo okruženje su zamislili i za širu publiku, a u kolekciju su uneli isti onaj osećaj za detalje kakav su pokazivali kreirajući svoje modne kolekcije tokom 35 godina karijere.

U videu u na početku pogledajte kako izgleda ova igra boja u samom prostoru.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Tribina Beograd za početnike i Beogradski šik kroz vekove

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Dom i dekor