• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Elegancija i luksuz: Enterijer hotela Bulgari ostaviće vas bez daha

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mermer, granit i tikovina doneti sa različitih krajeva sveta, kao i prirodni tonovi zidova i nameštaja, dominiraju ovim prostorom

  • 0
Dom i dekor - enterijer hotela Bulgari Foto: Bulgari press kit

Milanski hotel Bulgari, prvi od devet u kolekciji hotela ovog prestižnog brenda, ove godine slavi svoj dvadeseti rođendan. Ovo luksuzno turističko odredište, ali i mesto susreta i okupljanja samih stanovnika Milana, nalazi se u centralnoj gradskoj zoni i nadomak takozvane milanske „modne četvrti“.

Zgrada u kojoj je hotel smešten datira iz pedesetih godina prošlog veka, ali je poslednjih trideset, zajedno sa okolinom, pretrpela značajne promene. U njoj se od 2004. nalazi hotel, nastao, kako to promotivne brošure lepo objašnjavaju, „sa vizijom da se sve vrednosti istoimenog brenda prenesu u svet ugostiteljstva“. Zadatak je poveren studiju ACPV Architects na čelu sa arhitektom Antonijem Citterijem.

Prema njihovoj zamisli i sa idejom da hotel asocira na „urbanu vilu“, nastao je dizajn koji savršeno spaja eleganciju, savremeni stil i bogate, luksuzne materijale, poput mermera, granita, tikovine i kamena dopremljenih sa različitih krajeva sveta.

Dom i dekor - enterijer hotela Bulgari Foto: Bulgari press kit

Svaki aspekt i najmanji detalj ovog sofisticiranog enterijera pažljivo je osmišljen: od fasade, preko izbora nameštaja i osvetljenja, pa do kvaka, čaša, dekoracija i posteljine. Tokom godina, hotel je prošao kroz nekoliko faza renoviranja da bi dobio današnji izgled, a originalni dizajn osvežen je novim materijalima i nameštajem.

Hotel Bulgari u italijanskoj modnoj prestonici poznat je i po svojim ekskluzivnim sadržajima, pre svega zbog nadaleko čuvenog spa-centra kojim dominira bazen u smaragdno zelenom mozaiku, zaštitnoj boji samog brenda, a koji je otvoren i za širu publiku. Veliki barski šank i hotelski restoran česta su mesta neformalnih razgovora i poslovnih susreta lokalaca, a predivan vrt i bašta pružaju utočište i mir koji je gotovo nestvaran u centru Milana.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Voskarka Irena Nuhanović o svojim svećama koje izgledaju i mirišu kao najslađi kolači

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Dom i dekor