• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dve stvari kojima se služila Džej Lo da sredi kupatilo po feng šuiju: Sređen prostor, sređen život ili ne baš?

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovim trikovima se služila Dženifer Lopez da stvori harmoniju u jednom delu svog doma

  • 1
kupatilo, Džej Lo Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Od svih prostora u domu, feng šui principe bi najvažnije bilo primeniti u kupatilu! Prema rečima stručnjaka, smatra se da kupatilo ima najniži protok energije od svih prostorija u našem domu zbog svoje istorijski nehigijenske prirode. Ni Džej Lo nije odolela savetima kako da u svakom smislu poboljša svoj život, pa samim tim i životni prostor, pa ne treba da čudi informacija da je njeno kupatilo rađeno baš u tom stilu.

Pevačica je poboljšala energiju u svom prostoru jednim ključnim elementom: svojim prostorom za skladištenje.

Kako stručnjaci objašnjavaju, odnos između našeg kupatila i feng šuija je iznenađujuće uticajan - i, iako naizgled jednostavan, odabir visokih, vertikalnih ormara (sličnih onom koji se vidi u Dženifeninom prostoru) ima značajan uticaj.

Pevačica se odlučila za visoke, tanke sive ormare koji koriste svaki centimetar raspoloživog prostora. Oni ističu prostor i daju sebi mnogo veću namenu od skladištenja.

Stvaranje okruženja bez nereda je jedna od najznačajnijih stvari koje možemo da uradimo da promovišemo pozitivan feng šui kupatila, kaže Rut Foster, stručnjak za dizajn enterijera. Ona nas poziva da izaberemo visoke police poput onih koje ima Džej Lo.

- Da biste poboljšali protok či, neophodno je održavati osećaj otvorenosti i fluidnosti u kupatilu. Ovo se može postići održavanjem prostora urednim i osiguravanjem da postoji jasan put za energiju da se slobodno kreće. Kupatilo bez nereda ne samo da izgleda privlačnije, već i omogućava bolji protok energije - kaže Foster za "Homes and Gardens".

Minimiziranje nereda promoviše bolji protok energije, čime se stvara mirno i spokojno okruženje koje je savršeno za opuštanje dok se kupate, tuširate ili se pripremate za krevet.

- Prirodno svetlo i dobra ventilacija su ključne komponente feng šuija, jer pomažu u osvežavanju energije i održavaju prostor živahnim i prozračnim. Važno je to uzeti u obzir kada dizajnirate svoje kupatilo - kaže ona.

Ona preporučuje ugradnju velikih prozora ili krovnih prozora gde je to moguće i korišćenje svetlih, prozirnih zavesa kako bi se maksimalno povećala prirodna svetlost. Ako je prirodno svetlo ograničeno, razmislite o strateškom korišćenju ogledala (tehnika koja se takođe može videti kod Džej Lo) da reflektujete svetlost i stvorite svetliju atmosferu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Poplavljena luksuzna kuća Gove Tržan i Raše Novakovića

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Dom i dekor

Komentari

  • darinka

    6. septembar 2024. | 15:49

    Još kao klinka sam želela,da mi kupatilo bude tako veliko sa kadom i tuš kabinom,nadam se da ću jednog dana moći tako nešto priuštiti,a do tada sam zadovoljna sa ovim mojim kupatilom.što se tiče održavanja kupatilo dezinfikujrm sa sirćetom i nakon toga upotrebim malu uv ambilife lampu za dezinfekicu,dodatno da ubijem bakcile.

    Podelite komentar