• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Koje su najbolje boje za dnevnu sobu prema feng-šuiju: Unesite živost i toplotu svoj dom

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kroz njih možete da privučete mnoge lepe stvari

  • 0
Biljke, biljka, cveće, sobne biljke, cvet, stan, dom, dnevna soba, kuća Foto: Pixabay

Feng-šui je drevna prakva sa Istoka prema kojoj možemo da delamo i unesemo određenu dozu energije, kako u životu, tako i u našem domu. Ako recimo razmišljate o dnevnoj sobi, onda su naredne boje idealne za zidove, a da ih "podržava" feng-šui.

Boja naših zidova može biti moćno sredstvo koje unosi promene ali i životnu energiju vašeg doma. Feng-šui koristi teoriju boja pet elemenata, a to su zemlja, metal, voda, drvo i vatra i svaki od njih je povezan sa određenim vrstama energije.

Boje elementa zemlje

Zemlja je povezana sa smeđim, žutim i toplim zemljanim tonovima, piše "The spruce". Zemlja pomaže pri uzemljivanju, stabilizaciji i pružanju udobnosti, što su svi pozitivni atributi za životni prostor. Donošenje više elementa zemlje u dom može vam pomoći da se više povežete sa njom.

Boje metala

Metal je predstavljen belim, metalik, prljavo-belim i sivim nijansama. Ovo su sjajne boje za unošenje u dnevnu sobu jer mogu upotpuniti mnoge druge boje. Na praktičnom nivou, one pomažu da se više svetlosti reflektuje u prostor. Energetski, element metala je povezan sa unošenjem više radosti u život.

Boje vode

Element vode povezan je sa crnom i tamno-sivom bojom. Voda je povezana sa mudrošću, kao i sa našim precima i društvenim vezama. Ako želite da se više povežete sa zajednicom, možete da unesete delove crne ili tamne boje, a dok to radite, možda ćete želeti da vizualizujete ili zamislite da stvarate reke koje vas povezuju sa drugim ljudima na svetu.

Boje drveta

Drvo je povezano sa bojama zelene i plave boje, i povezano je sa kvalitetima rasta, vitalnosti i lečenja. Ako bi porodica ili vaš životni prostor mogli da koriste više isceljujuće ili oživljavajuće energije, možda biste želeli da pokušate da dodate boje elementa drveta.

Boje vatre

Element vatre je predstavljen crvenom bojom, kao i veoma vatrenim ružičastim i narandžastim bojama. Povezan je sa jakom, svetlom i živopisnom energijom sunca. Vatra je povezana i sa našom inspiracijom i kako nas vide u svetu. Ako želite da budete vidljiviji u zajednici, možete da unesete vatreno crvene akcente.

Koje boje su vaši zidovi?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Enterijer "Dolce&Gabbana" u MiIanu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Dom i dekor