• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

11 grešaka koje treba da izbegnemo u dizajniranju kuhinje: Sitne stvari čine prostor većim

B. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pozabavite se ovim savetima kako biste dobili idealan prostor u domu

  • 0
kuhinja, bež kuhinja Foto: Shutterstock/Pixel-Shot

Uzimajući u obzir koliko vremena provodimo u kuhinji pripremajući obroke, onda bi trebalo da nam i taj prostor bude po meri i da ga opremimo da i uživamo u njemu.

Međutim, prema rečima dizajnera, postoje greške koje redovno pravimo i koje bi trebalo da izbegavamo kako bi nam funkcionalnost kuhinje bila na visokom nivou. Bez obzira da li živite sami ili ne, vodite se ovim savetima kako biste poboljšali svoj stil. Osim toga, pokušajte da izbegnete pravljenje grešaka u enteriju doma i vodite računa šta sa čime slažete.

1. Izloženi frižider

Kada vam je frižider tako izložen, stiče se utisak da je kuhinja nedovršena. Preporuka stručnjaka je da frižider bude "zatvoren" sa svake strane. Postavite ormariće sa strane i na njega ili postavite police, piše "Good house keeping".

2. Pogrešna završna boja

Da, izbor boje može biti problematičan, jer mnogi vole da to bude mat boja koja nije dobra za kuhinjske prostore. Međutim, odlučite se za boju jajeta kako bi vam kuhinja dobila poseban značaj.

3. Ne štedite na prostoru za odlaganje

Koliko god da vam je kuhinja mala, nemojte da oduzmete od prostora koji vam treba da skladištite stvari. Odredite neke fioke ili prostore gde ćete moći da držite stvari koje ne koristite svaki dan.

4. Ne pravite kuhinju po slici sa interneta

Sigurno je da ste na internetu videli neku fotografiju kuhinje koja vas je očarala i odmah ste poželeli da i vi imate takvu. Nemojte to raditi nego se posavetujte sa dizajnerom kako bi vam dao savet kako bi trebalo da izgleda vaša kuhinja.

5. Dekorativno osvetljenje je uvek dobra solucija

Ovo sve više postaje moderno i popularno u kuhinjama, ali mnoga dekorativna svetla ne proizvode dovoljno svetla koliko bi trebalo. Zato sedite i dobro razmislite gde bi mogli to da postavite.

6. Pretrpan kuhinjski pult

Kada vidite da vam je kuhinjski pult natrpan, onda vam se i ne mili da uđete u kuhinju i bilo šta slično. Razmislite o tome da dodate neke police ili fioke koje će vam pomoći da rasklonite pult i makar one uređaje koje ne koristite stalno.

mikrotalasna, mikrotalasna pećnica Foto: Shutterstock/Zyn Chakrapong

7. Pogrešni materijali

Ovo je zapravo jedna od najčešćih grešaka, pa bi bilo dobro da znate koji su to materijali koje treba da odaberemo. Recimo, prirodni kamen i mermer su primamljivi, ali mogu biti porozni, pa se zato zapitajte da li njih želite da odaberete.

8. Izbegavajte ploče

Ploče od pločica, takoreći, imaju tendenciju da se vraćaju u modu i da oživljavaju naš dekor. Međutim, razmislite da li želite to da stavite jer - teško se održavaju i nemoguće ih je održavati čistim, posebno linije među njima.

9. Popunite prostor ka plafonu

Mnogi domovi imaju standardnu visinu plafona, ali taj gornji deo ostane nepotpun, da čak počne da iritira što je prazan prostor. Da se ne bi skupljala prašina, najbolje je da i taj deo popunite, što će celoj kuhinji dati drugačiji izgled.

10. Nikako viseći luster

Izbegavajte viseći luster posebno ako vam je kuhinja manjih dimenzija. Radije odaberite dva manja lustera poput plafonjerki nego jedan koji će da vam visi nad glavom.

11. Više boja, više radosti

Sigurno je da će u kuhinji više nereda nego u ostatku kuće, pa se zato onda odlučite za neke vedre boje koje će da unesu živost. Ukrasite je kalendarom, pa i nekom slikom ili neka vam tu bude odeljak gde ostavljate poštu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Enterijer "Dolce&Gabbana" u MiIanu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Dom i dekor