• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je najlepši stan na svetu od samo 22 kvadrata: Evo koliko znači dobro iskorišćen prostor

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dizajner je odmah znao kako da stan napravi maksimalno funkcionalnim

  • 0
Pogled na Ajfelov toranj Foto:Shutterstock

Svima je na umu da svoj stambeni prostor učine udobnim, praktičnim i savršeno funkcionalnim, a da usput izgleda baš po vašem ukusu.

Međutim, kada je stambeni prostor mali i u pitanju je garsonjera male kvadrature, jasno je da ne postoji mnogo izbora šta sa prostorom učiniti. Iako je u početku "borba" sa, kako mi to kažemo, skučenim prostorom i mnogi nisu zadovoljni što nemaju mesta za nešto više od neophodnog, postoji takozvano pametno i dobro iskorišćavanje prostora određenim trikovima u preuređivanju stana.

Naime, dokaz za to je upravo ovaj stančić o kome pišemo. Nalazi se u glavnom gradu Francuske, u prelepom Parizu, a ima samo 22 kvadrata. No, iako ima ovoliku kvadraturu, moramo priznati da je stan u kom bi svako osetio komfor.

Moderan nameštaj i kvalitetna stolarija doveli su ovaj stan u srž modernog i estetski zadovoljavajućeg, ali ono čime su mnogi fascinirani nisu lepe fotelje, jastuci ili lepi stočići, već nas sve zanima odgovor na pitanje - "pa gde sve stane?".

Sa ulaznih vrata se prolazi kroz drvenu "prostoriju" , koja je napravljena tako, da sa leve strane postoji ormar i vrata koje vode do kompletno opremljenog kupatila. Sa desne strane, nailazite na šankom ograđenu opremljenu kuhinju sa svim potrebnim elementima - od velikog frižidera, preko rerne, mikrotalasne, pa do mašine za veš. Pored dodatnih polica i radnih površina, kuhinja ima sasvim dovoljno prostora za svakodnevne potrebe.

Sa spoljašnje strane, napravljene su brojne uvučene police.

Pogled iz kuhinje pruža se na osvetljen dnevni boravak, u kom su smešteni sofa, fortelja, stočić, lampa i radijator.

- Stan se nalazi u Parizu. Stan je nekada bio prodavnica koja je preuređena u više jedinica. Iznajmljivao sam jedan stan nekoliko godina, tako da sam tačno znao šta da radim kada sam dobio priliku da kupim jedan. Studirao sam proizvodni i unutrašnji dizajn u Parizu. Od tada sam osnovao studio za unutrašnji dizajn specijalizovan za dizajn kancelarija za inovativne kompanije.

Stan ima 22 kvadratna metra na spratu, plus 9 kvadratnih metara na mezaninu. Sve funkcije su uključene u stolariju od breze koja sadrži kuhinju, kupatilo i spavaći deo iznad. Projekat je osmišljen tako da nijedan prostor ne bude protraćen.

Paleta boja sastoji se od svetlog drvenog furnira, tople svetlosive i bež tkanine. Hteo sam prostor u kojem sve ima svoje mesto, kako se ne bi brzo napravio nered. Pozajmio sam detalje iz stolarije iz biblioteke Donalda Judda u Marfi, koju sam posetio pre nekoliko godina. Ovaj prostor doživljavam kao kabinu unutar grada - navodi Adrien Dupaj, dizajner ovog enterijera.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Slaganje peškira nikad nije bilo zabavnije: Dva trika do dekora iz luksuznih hotela

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Dom i dekor