• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Par sagradio kuću unutar staklenika i napravio savršenstvo: Temperatura je 22 stepena cele godine

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova građevina nalazi se u Švedskoj

  • 0

Meri i Čarls su par koji živi i radi u Švedskoj. Kao što znamo, njima je tamo nešto hladnija klima nego što je to slučaj sa nama i ovim delom Evrope. Ipak, oni te niže temperature i vole, pa su se dosetili da sagrade dom koji će stalno imati određenu visinu temperature.

Kako bi postigli ovaj efekat, oni su sagradili staklenik oko svoje letnje kuće i tako napravili ekološki dom i ono što je najvažnije - konstantno im je temperatura 22 stepena! Ovo je baš ona idealna temperatura za sadnju voća i povrća.

- Ovo je mehur od sapunice i uvek je u njoj toplo. Sredili smo fasadu, drvo smo premazali uljem koje nikad ne kisne i ne propada. Osim toga, skinuli smo krov sa kuće i tako dobili prostranu terasu. Ujedno smo dobili stakleni krov koji je leti otvoren, dok zimi štiti kuću od hladnoće - rekla je Meri.

Jedino što ovu kuću izgvaja od ostalih jeste što ne koriste grejanje tako često, a opet cele godine uzgajaju razne kulture poput smokvi, krastavaca, paradajza, začinskog bilja i grožđa.

Inspiraciju za ovaj tip kuće je prvi stakleni dom ikada sagrađen 1974. godine.

Staklo kojim je okružena njihova kuća je debljine od četiri milimetara i koštalo ih je oko 84.000 dolara. Kada su je "opšivali", ostavili su taman toliko prostora da oko nje mogu da sade šta žele.

Da li vam se dopada ova kuća?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Enterijer "Dolce&Gabbana" u MiIanu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Dom i dekor