Zašto svaki dan treba da pojedemo jednu crvenu jabuku?

 
 
 ≫ 
  • 0

Neka hrana bude vaš lek, a lek vaša hrana, rekao je, u IV veku stare ere, Hipokrat, „otac moderne medicine”. Nakon više od 2000 godina, medicinski establišment je naposletku priznao da je on bio u pravu: hrana uistinu može da bude moćna medicina.

Danas, na sreću, ima mnogo naučno dokazanih činjenica da je hrana lek kod oboljenja uzrokovanih nepravilnom ishranom. Neizostavni je deo i svake druge terapije kod čitave lepeze bolesti: od nezaraznih hroničnih oboljenja, preko infektivnih, do malignih.

Zar je potrebno podvući gotovo presudnu ulogu ishrane u periodu nastanka, opstanka i razvoja jednog živog organizma? Imajući u vidu medicinske, fiziološke i nutriciološke naučne dokaze o značaju svega što koristimo u ishrani, važno je i naučiti kako, zašto, kada, i na koji način upotrebljavamo određene namirnice.

Odgovore na ova suštastvena pitanja, bez kojih se medicinski efekti umanjuju ili posve gube, u potpunosti pruža Svetlana Negić, floriterapeut i savetnik za zdravu ishranu.

Opširnije pogledajte u videu na početku teksta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje