• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako ne raditi trening, ali raditi vežbe: Zabavne aktivnosti kojima trošite kalorije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Danas je teretana sinonim vežbanja i zdravog života, ali možete kroz zabavu dostići isti cilj

  • 0
trening, treniranje, kardio, kardio trening, kardio fitnes, konopac, preskakanje konopca Foto: Shutterstock

Mnogima trening zna pasti veoma teško jer nisu ljubitelji sporta ili teretane. Ne vole rutinu u četiri zida, u prostoriji ispunjenoj ljudima koncentrisanim na razrađivanje bicepsa, leđa, nogu ili koji su pa tu samo zbog fotkanja.

Za to takođe postoji rešenje koje zapravo obuhvata "trening", a da niste svesni da ga odrađujete.

Stvar je u vrsti aktivne zabave koju možete imati i usput sagoreti kalorije, prenosi "Nerdfitness.com".

Pripremite se za retko pomenute vežbe u svetu zdravog života i treninga!

1. Šoping

Bilo koja vrsta kupovine može postati vaš mini-trening, žene će sigurno preći dobru rutu i imati mnogo vežbi prilikom presvlačenja. Čak i u nabavci namirnica možete trenirati uzimajući dve manje ručne korpe i njih nositi.

2. Dete je rančić

Odlična vežba, ali i zabava za vas i vaše dete jesu sigurno čuvene "krke-đake". Zato, dete na leđa i pravac u kratke avanture!

hodanje, zabava, društvo Foto: Shutterstock

3. Čišćenje

Možda ne zvuči najprimamljivije, ali uz malo mašte, muzike i pevanja, ova aktivnost može sagoreti dosta kalorija! Čak možete sa decom ili nekim drugim napraviti mini-takmičenje u čišćenju i tako se dodatno aktivirati u želji da vaša polica bude najbolje očišćenja. Kakav uspeh!

4. Hodajući sastanci

Kada su u pitanju sastanci, mislimo na druženja sa drugima, a posao ipak neka ostane u zidovima koji su prikladni njemu. Uzmite flašicu vode, soka ili kafu za poneti, pa pravac u šetnju sa društvom. Sve što ste čekali da proćaskate možete uz svež vazduh, lepše okruženje, aktivne noge i priče.

hodanje, zabava, društvo Foto: Shutterstock

5. Penjanje

Ovo će vas vratiti u vreme kada ste nosili znatno manji broj cipela, a vreme za maštu je bilo u svakom trenutku. Možete raditi danas popularni parkur, koji je baziran na penjanju i preskakanju prepreka u okruženju.

Na ulici, u parku ili pak da se oprobate u visinama, samo bez imitiranja Spajdermenovih skokova sa zgrade na zgradu - bilo bi za nijansu previše. Naravno, možete otići u centre za penjanje i iskusiti se u penjanju po zidovima. Igra je dobra i izazovna, a veliki plus za kondiciju!

6. Biciklom na posao

Ukoliko imate mogućnosti, probajte ovaj način odlaska na radno mesto. Biće sigurno zanimljivije nego što mislite, a samim tim ćete put do tamo i nazad doživljavati zabavnije i drugačije. Dobre strane vožnje biciklom idu u nedogled, pa zašto je ne bismo praktikovali i u poslovnom svetu?

bicikl, biciklom na posao, posao Foto: Shutterstock

 7. Pazi, laser!

Ovo je odlična igra koja vam trenira i mozak i telo. Nalepite šarene trake od jednog do drugog zida, ali što zanimljivije i postepeno zahtevnije. Svakog puta morate da se provučete tako da ne zakačite "laser".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje