• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Doktor je odlučio da se vrati zdravom životu i uspeo je da smrša: Može biti primer pacijentima

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Sada mogu biti primer svojim pacijentima"

  • 0
Ian Tan Foto: Instagram/@dr.iantanys

Doktor Ian Ten je estetski hirurg koji je odlučio da svojim izgledom klijentima pruži podsticaj da se okrenu radu na sebi.

Ispričao je svoj put do 12 kilograma manje i dosta zategnutijeg izgleda.

Naime, još odmalena je bio spretan i vrsan sportista, a svoju ljubav prema fizičkoj aktivnosti pokazivao je i kao odrastao. Ian je objasnio da nije imao velikih prekida u treninzima, te je redovno odlazio u teretanu. Međutim, smatrao je te odlaske bezuspešnim, a obzirom na to da je bio nesrećan svojom pojavom i sa svojih 90 kilograma, najvećom težinom koju je ikada imao.

Sve je to imalo svoje posledice, zajedno sa lošom kondicijom, uprkos odlasku u teretanu, imao je konstantne povrede.

Kada je video da takav način života ne vodi ničemu, odlučio je da uvede promene u svoju svakonevicu.

Ishrana pre transformacije

- Pre moje transformacije, tipičan doručak za mene bi obično bio hleb ili peciva, a zatim lokalni doručak sa još jednom šoljicom kafe. Dok bi ručak bio šta god uspem da pronađem u okolini svog radnog mesta, a večera je uvek bila ista -kineska hrana - objašnjava Ian.

Kada je odlučio da se promeni, počeo je da više razmišlja o tome šta jede. Ubrzo je promenio svoje navike i neorganizovani način ishrane.

- Svuda sam sa sobom počeo da nosim svoju džepnu vagu, kako bih merio porcije koje jedem. Doručak sam promenio u kiflu sa jogurtom, belu kafu ili u ovsenu kašu zamenio voćem i proteinima. Za ručak sam obično birao zdravije opcije iz restorana oko mene. Užine bi bile ili proteinski šejk ili proteinska pločica. Večera bi obično bila supa, povrće i nemasni proteini poput pilećih prsa ili ribe, govorio je Ian.

Ian je ispratio sve što sadrži njegov obrok i po tome gledao šta najviše odgovara da bi postigao svoj cilj.

Fitnes transformacija

Doktor je objasnio da je do transformacije došao većim zalaganjem. Tri puta nedljno je radio treninge snage po sat vrermena. Priključio se vođenom treningu, gde se njegov trener fokusirao na idealane razmere gornjeg i donjeg dela tela. Kada je imao slobodnog vremena, forsirao je kardio i pešačenje od minimum 10 hiljada pređenih koraka.

- Shvatio sam koliko sam vežbi radio pogrešno. Moje znanje iz anatomije mi ne može mnogo toga doprineti kada je u pitanju tačna i najispravnija pozicija rađenja jedne vežbe. Svaki položaj i pokret je bitan, a moj trener mi je pomogao da spoznam kako da iz mojih vežbi izvučem najviše. Shvatio sam da se tu moram okrenuti detaljima, kako bih uspeo u svom cilju, ispričao je dr Ian.

Sada održava svoj izgled, a njime se ponose njegova žena i deca. Proučio je sastav svojih obroka i preusmerio ih u svoju korist. Sada radi na tome da se ponovo vrati svojoj zapostavljenoj ljubavi - veslanju, prenosi "Menshealth.com"

- Misilm da sada mogu biti primer svojim pacijentima. Njihove probleme, onih koji se bore sa kilažom, posmatram sasvim drugim očima. Smatram da im mogu dosta pomoći i udeliti im savete, kako bi postali svesni da je moguće dostići cilj, ako dovoljno želiš, zaključio je Ian.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dijeta koja smanjuje rizik od srčanih bolesti kod žena

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje