• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Laura otkriva kako se njeno lice promenilo nakon što je izbacila prerađenu hranu

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ishrana je uticala i na njeno lice, ali i na psihu i telo

  • 1

Laura Denison svojim selfijima na "TikTok-u" prikupila je više od 170.000 pregleda za samo četiri dana. U pitanju je fotografija koja prikazuje njeno lice pre i posle promene ishrane.

- Tokom mog odrastanja ishrana mi je bila jako obrađena - rekla je za "Newsweek. com"i dodala: - Nemojte me pogrešno shvatiti, dopalo mi se, ali kako starite, primećujete kako se dobro osećate, a jedenje na taj način jednostavno ne čini da se osećam najbolje.

Fotografije pokazuju značajnu promenu na licu ove devojke. Njena vilica je definisanija i sveukupno mnogo vitkija. 

Na snimcima koje je podelila na svom profilu @lauradennison_, postoje tri primera njenih obroka. Svi uključuju dosta povrća, jaja i ribe, o čemu je Laura govorila i na svom "Instagram" profilu.  

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Laura Dennison | Online Coaching (@lauradennisoncoaching)

Podelila je iskustva i u borbi sa prejedanjem:

- Uvek je to bila hrana koja je bila zgodna i puna masti, šećera i soli. To bi mi dalo kratkoročno „napoji“, ali me je dugoročno pogoršalo. Ultraobrađena hrana obično je jeftinija, tako da mi je bila veoma dostupna.


Šta su prerađena i ultraobrađena hrana?

Prerada menja hranu iz njenog prirodnog stanja dodavanjem soli, ulja, šećera ili drugih supstanci, navodi "Harvard Health Publishing". Takvi su konzervirano voće i riba.Ultraobrađena hrana uključuje smrznute obroke, brzu hranu i većinu grickalica poput čipsa i kolačića. Razlika između ove hrane i gorenavedene je u tome što ima više masti, skroba, dodatog šećera i hidrogenizovanih masti. Takođe može da sadrži aditive kao što su veštačke boje i arome ili stabilizatori.

Neobrađena ili minimalno obrađena hrana je cela hrana u kojoj su vitamini i hranljivi sastojci još uvek netaknuti, kao što su šargarepa, jabuke i orasi.

@lauradennison_ No calorie counting over here 💁🏻‍♀️ #nocaloriecounting #antiinflammatory #antinflammatorydiet #wieiadweightloss #weightlosstransformation #pilatesbody #weightlossmeals ♬ Smooth Operator (TikTok Remix) - Pandora's Box

"Kada sam jela ultraprerađenu hranu, lice bi mi bilo otečeno"

Pre nekoliko godina, Denison je počela da se fokusira na svoje zdravlje i naučila je mnogo toga o ishrani. Shvatila je da ne čini sebi nikakvu uslugu prejedanjem i odlučila je da to zauvek primeni. Rekla je da je primetila razliku na svom licu skoro odmah nakon što je izbacila prerađenu hranu.

- Primijetila sam kako bi mi se koža osćala drugačije kada bih jela ultraprerađenu hranu - bila bih naduvana, a lice bi mi bilo natečeno. Osećala bih se kao mamurna, a bez ikakvog alkohola. Zaista je neverovatno kako naša ishrana može uticati na način na koji se osećamo o sebi - rekla je Laura.

Ona je primetila da se upala smiri u roku od nekoliko dana nakon što jede dobro - zdravo.

- Imam veoma jednostavan pristup ishrani. Trudim se da jedem hranu što je moguće bliže mom prirodnom stanju i trudim se da imam šarene, izbalansirane obroke. Svaki dan je drugačiji i hranim se prema tome kako se osećam - rekla je.

Ali nije samo njen izgled zavisio od načina ishrane, već i njeno mentalno zdravlje.

Izgubila je više od 12 kilograma, bez brojanja kalorija. Poboljšalo joj se, kaže, varenje, imala je bolji san, a koža joj se postala vlažnija i elastičnija.

Laura je trener pilatesa i ishrane, kuva kada večera kod kuće i bira zdraviju hranu kada je vani.

- Ja sam samo čovek i nisam savršena, ali pokušavam da 90 odsto jedem celovitu hranu - rekla je devojak čiju ishranu podržava sertifikovani nutricionista i fitnes trener Kirk Anderson.

Reč stručnjaka

Stručnjak je prokomentarisao i promenu koju je napravila izborom hrane:

- Prerađena hrana koju je jela (tj. nezdrava hrana) bila bi puna natrijuma, zbog čega bi njeno telo zadržavalo vodu, što bi dovelo do crvenog ili natečenog lica. Pored toga, pošto prerađena hrana ima tendenciju da bude veoma kalorična, ona bi jela manje kalorija kada je prešla na neprerađenu hranu nego ranije i tako bi izgubila nešto masnoće, što je takođe učinilo njeno lice vitkijim. Na primer, tipičan obrok sa hamburgerima i pomfritom ima otprilike 1.000 kalorija u poređenju sa njenim obrocima, koji izgledaju između 300 i 500 kalorija"

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Top 5 vežbi za oblikovanje ruku i topljenje masti sa nadlaktica

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Vlajko

    3. oktobar 2023. | 08:26

    Nikada nisam vodio računa o zdravoj hrani. Organizam mi se potpuno prilagodio nezdravoj. Čini mi se kad bih prešao na zdravu, kolapsirao bih za tri dana. (65 godina). Uz to pušim, a pogami i ločem, neumereno.

    Podelite komentar