• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izbacila je jednu namirnicu i u menopauzi počela da skida kilograme: “To je bila najteža stvar u mom životu”

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podelila je priču koja je obeležila njen život

  • 0
Anne P makeupandmore Foto: Instagram/makeupformatureskin

Svaka žena koja prolazi kroz menopauzu zna koliko je to težak period. Borba je to ponekad sa samim sobom, a jedna od promena koja može da se očekuje jeste i gubitak težine.

Jedna gospođa po imenu En je podelila svoju priču i to kako je izgubila kilograme tokom menopauze, piše “White lace cottage”.

Ona je shvatila za početak da je šećer - loš.

- Od detinjstva sam zavisnik od šećera i sećam se da mi je šećer bio potreban i pre nego što krenem u školu, ali tada su bili oni pravi slatkiši, ne kao ovi danas, kaže En.

Nije mogla da se otarasi slatkiša, a kad je napunila 40 godina, shvatila je da joj telo usporava i da mora nešto da menja. Ono što je ostalo isto jeste da nije uspevala da skine kilažu. Doktor joj je savetovao vežbanje, a ona je to prezirala između ostalog i zato što joj je trebalo dvostruko više vremena nego ostalima da bi dostigla željenu kilažu.

Onda je otkrila jednu dijetu - “celih 30”, koja je podrazumevala promenu ishrane, a između ostalog i eliminisanje hrane koja sadrži šećer.

- Nije bilo lako. Odricanje od slatkiša je bila najteža stvar koju sam uradila u životu. Da mi je neko rekao da neću više jesti čokoladu, rekla bih mu da je lud.

Ono što je priznala jeste da se posle određenog vremena osetila mnogo, mnogo bolje. Nije osećala umor niti bolove u nogama, a imala je i manje glavobolje. Osim što je izbacila šećer, smanjila je unos i ugljenih hidrata poput hleba, pirinča i testenina.

Njen savet za sve koji bi da isprobaju ovaj način ishrane, jeste da zapamte da je to njihova odluka i koliko jaki bili u njoj, takvi će i rezultati biti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Evo koliko šećera realno troše građani prestonice i na šta ga najviše potroše

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje