• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Katrina slučajno otkrila da ima melanom: "Mislila sam da sam zaštićena jer imam dobar ten"

J. V.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Očekuje se da će već više od 16.000 Australijanaca imati dijagnozu raka kože 2024. godine

  • 0

Influenserka iz Sidneja Katrina Čen (30) je godinama odlagala odlaske kod dermatologa i proveru stanja kože i mladeža zbog troškova. Ali bila je prinuđena da jednom konačno ode nakon što je njena prijateljica Stefani Adams (29) otkrila da je mladež na njenom stopalu sumnjivog izgleda prekancerozan.

Čen je tada izdvojila oko 200 dolara za prvi pregled celog tela i bila je zapanjena kada su pronašli mesto melanoma.

Njoj je uklonjen kancerogeni mladež i sada procenjuje da je od tada ukupno potrošila više od 1000 dolara, sa troškovima koji pokrivaju konsultacije lekara opšte prakse, mapiranje mladeža, operaciju uklanjanja raka i preglede svaka tri meseca.

Svaki put kada ide na pregled, mora da izdvoji novac za dve uplate - jednu za svog lekara opšte prakse, a drugu za privatnu kliniku za negu kože. Ona dobija oko 40 dolara nazad od "Medicare" na ukupan trošak od 400 dolara.

Njeno privatno zdravstveno osiguranje ne pokriva nikakve troškove.

Uprkos rastućim troškovima, zahvalna je svojoj prijateljici što je naterala da se pregleda, jer joj je to možda spasilo život.

Rekla je da je "odrasla" na kremi za sunčanje, ali da sada shvata, kao i mnogi Australijanci, da nikada to nije doživljavala previše ozbiljno. Takođe je imala pogrešno uverenje da će njena "maslinasta" koža pomoći da se zaštiti od oštrih efekata sunca.

- Počela sam da nosim kremu za sunčanje svaki dan na licu tek kada sam imala oko 25 godina. Ali ne toliko na svom telu, stvarno sam ga nosila na telu samo kada sam bila direktno na suncu.

Sa druge strane, njena drugarica takođe je potrošila oko 1000 dolara na preglede i uklanjanje raka. Mladež na stopalu je jako brinuo.

Rečeno joj je da nema o čemu da brine zbog svojih godina.

Međutim, u sebi je znala da nešto nije u redu i prijavila se u privatnu kliniku. Posle čitavog niza testova, rečeno joj je da je mladež na njenom stopalu zapravo prekancerozan.

Njeno upozorenje nakon što sve više Australijanaca priznaje da izbegava lekara. Sa više ljudi koji preskaču preventivne provere za spasavanje života, očekuje se da će stopa odložene dijagnoze raka kože rasti.

Očekuje se da će već više od 16.000 Australijanaca imati dijagnozu raka kože 2024. godine, piše "news.com.au".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje