• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Bila sam previše uplašena da bih otišla kod lekara": Ignorisala je simptome, sad ne može da se izleči od raka

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žena iz Vašingtona je otvoreno pričala o situaciji u kojoj se našla

  • 0
Krevet bolnica pacijent Foto: Shutterstock

Jedna žena (31) iz Vašingtona je otkrila zastrašujuće vesti - dijagnostifikovan joj je četvrti stadijum raka debelog creva, a tri prethodne godine je ignorisala simptome iz straha.

Na "Reditu" je objavila informaciju da neće ići na lečenje, već će čekati dan kada će umreti, za nekih godinu dana, koliko su joj doktori predvideli.

- Umreću u narednoj godini. Već tri godine u izmetu mi je krv jer imam rak debelog creva. Previše sam bila uplašena da bih zakazala kolonoskopiju. Zabrljala sam i sada sam prinuđena za drugačije odluke. Neću tražiti bilo kakve tretmane jer će oni da mi produže, ali ne i da mi spasu život - rekla je ova žena, prenosi "Daily mail".

Ono što ona ističe jeste da ne želi da opterećuje svoju porodicu i da želi da joj poslednja godina života bude pozitivna.

Njoj se rak, pošto je u četvrtoj fazi, proširio i na ostale delove tela, lečenje nije uspelo.

Lekari su bili u čudu njenom dijagnozom jer nije imala nikakve predispozicije za rak debelog creva, a posebno zbog toga što je ova vrsta raka - u opadanju. Stručnjaci nisu sigurni šta se krije iza ovog uspona broja obolelih, pa se vrše istraživanja da li bi to mogle biti moderne dijete, antibiotici ili čak i gljivične infekcije.

Ova žena je na društvenoj mreži napisala da "svi moramo da umremo, pa pretpostavljam da je meni sad vreme da prihvatim smrt".

- Mislim da ću skočiti sa litice ako stvari postanu još gore. Odbijam da umrem u krevetu već želim da umrem gledajući izlazak ili zalazak sunca i to pod mojim uslovima - jasna je ova žena.

Podaci iz studije u časopisu JAMA Surgeri pokazali su da se očekuje da će rak debelog creva porasti za 90 odsto kod ljudi starosti od 20 do 34 godine do 2030. godine.

Ako se uhvati u ranoj fazi, pre nego što se proširi na druga područja, dobrotvorna organizacija Fight Colorectal Cancer kaže da će devet od deset pacijenata živeti duže od pet godina posle dijagnoze. Ali ako se rak ne otkrije do treće faze, petogodišnja stopa preživljavanja pada na 71 odsto.

U četvrtoj fazi, samo 14 procenata pacijenata živi još pet godina.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Nišlijka dva puta pobedila opaku bolest

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje