• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkrili su joj tumor 8,5 cm i život joj je visio o koncu: "Morali su da mi izvade važan i privatan deo tela"

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Patricija danas upozorava ostale na moguće simptome

  • 0
rak bešike, bešika, rak Foto: Shutterstock/CGN089

Jasno je da, kako starimo, imamo više zdravstvenih problema, a jedan od njih jeste i - slaba bešika.

Sa ovim problemom se susrela i Patricija Brokston (62), koja je primetila da ide u toalet češće nego inače što je radila. Otišla je kod lekara, koji su joj propisivali antibiotike.

- Svake nedelje sam imala neku novu infekciju, ali sam redovno slušala lekare jer nisam htela da poverujem da je nešto ozbiljnije. Ipak, simptomi su vremenom postali postali nepodnošljivi - kaže Patricija, prenosi "The Sun".

Ćerka ju je naterala da čuje mišljenje još nekih lekara, a posle dodatnih analiza utvrđeno je da ima dijagnozu preterano reaktivne bešike. Da stvar bude gora, pronašli su joj krv u urinu i onda je Patricija hitno prebačena u bolnicu.

U bolnici su joj otkrili da u bešici ima kancerogeni tumor od čak 8,5 centimetara i da je njen život visio o koncu. Morala je da odstrani bešiku, okolne limfne čvorove kao i deo vagine.

- Nisam mogla da shvatim šta nije u redu, ali kada su mi dijagnostikovali rak, sve mi je bilo jasno. Nisam mogla da prestanem da plačem jer mi je bilo slomljeno srce - iskreno kaže Patricija.

Usmerena je na urologiju, gde je podvrgnuta cistoskopiji, procesu u kom se kamera ubacuje u uretru i prolazi kroz bešiku, a onda je otišla na operaciju uklanjanja tumora, koji je uključivao već pomenuto uklanjanje dela vagine.

- Znam da sam u godinama, pa me operacija nije uznemirila, ali mi je bilo srceparajuće što su mi uklonili važan i privatan deo mog života - rekla je Patricija.

Konačno, ona se u oktobru prošle godine oslobodila raka posle nebrojenih sesija hemioterapija. Ustanovljeno je da moraju da joj ugrade vreću za skupljanje urina posle odstranjivanja bešike. Danas Patricija upozorava ostale na moguće simptome.

Glavni simptom raka bešike je krv u mokraći, a ostali simptomi mogu biti:

  • peckanje pri mokrenju
  • potreba da se ide češće u toalet.

Svaki treći rak bešike je uzrokovan pušenjem, a kada je reč o Velikoj Britaniji, rak mokraćne bešike je 11. najčešći rak u ovoj državi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ana Dornik o borbi sa rakom dojke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje